Fatsoen

Soms overvalt me om de één of andere reden het gevoel bekeken te worden, niet dat ik daar mee zit, het gaat meer om fatsoen.

Ik ben nu al een jaar of achttien een open boek en er lezen mensen mee, dagelijks, wekelijks, of maar eens zo nu en dan en daar heb ik geen enkel probleem mee, sterker nog daar doe ik het óók voor en van de meesten weet ik wel wie het zijn. Faimilie, vrienden, bekenden, onbekenden die ik inmiddels ook een beetje ken.

Allereerst natuurlijk voor mezelf. gewoon dat ik nog eens terug kan lezen, hoe iets was, wanneer ik/we wat deden, gewoon een dagboek. Daarvoor deed ik het op papier.

Nu is het met bloggers onder elkaar zo dat je bij elkaar leest, sommigen ken ik al zo lang ik blog, maar omdat ik zelf niet meer zoveel blogs lees en dus ook niet reageer, zijn de reacties hier ook minder. Prima! 

Toch wil ik het er even over hebben.

Ik krijg de indruk dat er hier meer meegelezen wordt, dat is leuk, dat vind ik nog steeds, maar heb dan ook het fatsoen eens te reageren, of te laten weten dat je leest. Dat maakt het voor mij wel gezelliger. Kom je alleen maar om te gluren of uit nieuwsgierigheid, ga dan naar Facebook, dat is daar voor, daar wemelt het van de gluurders.

Je hoeft alleen maar het reactiedingetje aan te klikken en je naam in te vullen, email hoeft niet eens en als je gegevens onthouden aanvinkt hoef je de volgende keer niets in te vullen, makkelijker kan niet zou ik denken.

Het zal wel weer niets opleveren, maar denk er eens over na. Ik geef me behoorlijk bloot elke dag, dan is het wel zo fijn dat je weet wie er kijkt.

De laatste foto is vlas!

Wat zal het prachtig zijn over een paar weken!

Ria Zondag 02 Mei 2021 at 5:15 pm | | Standaard

veertien reacties

willy dooge

hoi ik lees je dagelijkse verslag graag naar

willy dooge, - 02-05-’21 19:01
ria

Ja leuk hoor Willy, dat wist ik wel.

ria, (URL) - 02-05-’21 19:03
Jan K. alias Afanja

Ik hoop voor je dat het wat oplevert aan reacties, we zullen het zien.
Ik denk dat de meeste blogs meer kijkers/lezers hebben dan reageerders. Bij WordPress hebben we dan nog het voordeel dat er op de ‘like-knop’ is waar simpelweg op geklikt kan worden. Maar zelfs dat doen niet alle lezers.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 02-05-’21 19:53
Coby

Ria, ik lees al jaren al wat je hier schrijft. Het is echt iets geworden wat erbij hoort.
Lekker nog even doorgaan, met of zonder gluurders!

Coby, - 02-05-’21 20:00
ria

Doe ik hoor Coby ;-)

ria, (URL) - 02-05-’21 20:57
Renesmurf

Ja, ach, ik vind het ook altijd jammer als mensen niet reageren, maar het zij zo. En zoals sommige reageren slaat vaak ook nergens op. Jij doet het wel goed natuurlijk, ook niet al te vaak, maar je hebt natuurlijk meer te doen. Ik ook overigens.

Renesmurf, (URL) - 02-05-’21 21:11
Jeanne

Ik verheug me alweer op je foto’s van de velden vol vlas! Ik vind dat de mooiste kleur die er is!

Jeanne, (URL) - 02-05-’21 22:01
Peter de Ruijter

Ik lees je verhalen regelmatig Ria en altijd met veel plezier. Zo leuk om iets te lezen over de belevenissen van een mede eilander.
Dus gae d’er mâ geweun laekker mî deu. Je doet er êêl véê kiekers een plezier méé!

Peter de Ruijter, (URL) - 02-05-’21 22:24
ria

Dankjewel Peter , ik weet het en dat doet me goed!

ria, (URL) - 02-05-’21 22:28
hanscke

Ik lees niet alle dagen, net zo min als ik elke dag een blog plaats, maar als ik de blogs dan weer eens langs ga lees ik altijd een aantal terug, zodat ik weet wat er zich heeft afgespeeld heeft in de voorbije tijd.
Ook ik heb de indruk dat er bij mij minder gereageerd wordt. Ik zit er niet mee. Afgelopen weekend heb ik weer veel plezier gehad van mijn blogs. Ik gebruik het ook vaak als naslagwerk en dan kom je al bladerend de mooiste dingen weer tegen

hanscke, (URL) - 02-05-’21 23:01
John

Ach ja, het bloggen is niet meer wat het was toch?! Ik reageer momenteel bij veel meer blogs als er terug reageren, dus ja. Misschien wel een reden er toch eens mee te stoppen.

John, (URL) - 03-05-’21 08:22
Ellen

Ik lees je blog elke dag. Gewoon leuk een inkijkje in het wonen in Zeeland en de prachtige foto’s die je plaatst.

Ellen, - 03-05-’21 09:05
Sjoerd

Ik zie het is drukker dan normaal vandaag, en ik kan dat weten…

Sjoerd, (URL) - 03-05-’21 12:43
Irene

Ha weet je nog, de ‘lurkers’ daar hebben we ook af en toe geprobeerd een beetje beeld van te krijgen maar dat werkte al niet toen het bloggen nog hoogtij vierde ;-)

Irene, (URL) - 03-05-’21 12:45
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.