Donderdag

Tussen deze twee foto's in was ik thuis en poetste het huis aan de kant, dat was weer even nodig. Morgen een wasdag denk ik zomaar.

Het was lekker om te wandelen, de wind was gaan liggen en het was droog.

Deze zag ik vanmorgen, het lijkt me een jong. Toen ik vanmiddag op de dijk liep werd er voor mijn ogen een merel doodgereden. Er zaten er twee op de weg, er kwam een 'dikke zwarte' veel te hard aangereden, als hij fatsoenlijk had gereden had hij nog makkelijk even vaart kunnen minderen. Eentje kwam nog goed weg de ander werd compleet aan gort gereden, zo erg als je dat ziet gebeuren en ja het is 'maar een merel'.

Even later kwam ik deze tegen, hij leek klein maar eenmaal thuis toen ik de foto beter zag dacht ik 'een vlaamse gaai' die zit daar wel vaker, misschien een jong, dat zou kunnen rond deze tijd.

Tijdens mijn rondje kwam er een flinke bui opzetten en werd het steeds donkerder. Ik keek nog even of de blauwborst thuis was, maar het was een stille bedoening, misschien ook omdat ik geen geduld had en het best druk was met auto's.

Iets ingekort maar al met al vandaag toch tien kilometer.

Vandaag kwam ook mijn korte broek binnen, ik ben klaar voor de warmte.

Ria Donderdag 06 Mei 2021 at 7:05 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

zeven reacties

Irene

Dat is geen gaai, ik heb geen verstand van vogels maar hoe gaaien eruit zien weet ik, we hebben er genoeg in de bosrand. Een vink, volgens mijn bescheiden ondeskundigheid.
Hm. Ik denk dat dit de eerste keer in mijn leven is dat ik op vogelgebied een mening online ventileer. Als het nou maar klopt … :-D

Irene, (URL) - 06-05-’21 22:03
Irene

Een prachtige foto is het wel, hoe krijg je het voor elkaar.

Irene, (URL) - 06-05-’21 22:03
ria

@Irene: Ja hij was ook klein, het,zou zomaar kunnen hoor, ik heb er ook geen verstand van. Wat de foto betreft, gewoon maximaal inzoomen en drukken, hij vloog weg anders had ik vast nog een betere gehad ;-)
De foto is ook bewerkt om hem een beetje toonbaar te maken.

ria, (URL) - 06-05-’21 22:29
Jan K. alias Afanja

Je Vlaamse gaai is inderdaad een vink.
We hadden hier in het noorden vandaag de ene na de andere regen- of hagelbui. Ik ben er intussen zooo klaar mee …

Jan K. alias Afanja, (URL) - 07-05-’21 00:39
John

Net als mensen die eenden doodrijden, of een haas. Als je je aan de snelheid houdt die je mag rijden in de polder kun je haast niets aanrijden.
Het is maar een merel? Ook merels zijn belangrijk in het geheel.

John, (URL) - 07-05-’21 08:22
ria

Ik zal toch de kleine fluiters eens wat beter gaan bestuderen.

ria, (URL) - 07-05-’21 09:04
Sjoerd

Dan moet het toch wel snel warm worden als je een korte broek binnen hebt…

Sjoerd, (URL) - 07-05-’21 10:51
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.