Natte ogen

Terugblik:

07 Oktober 2019

1ste staaroperatie rechteroog

04 November 2019

2e staaroperatie linkeroog: We zullen maar hopen dat alles goed is gegaan voorlopig ziet hij nog dubbel.

27 Augustus 2020 nastaar weglaseren

18 November 2020 Joop was nog even in het ziekenhuis in Vlissingen, iets met zijn oog en nu blijkt dat zijn bril niet goed is, zonder ziet hij 40% beter dan mèt, met zijn linkeroog, dat kan toch niet te bedoeling zijn. de nastaarbehandeling is goed verlopen,  de zwarte vlek kan een klonter eiwit zijn. .. (hij heeft toen die test meegekregen)

Ik heb het voor ons zelf allemaal nog maar eens op een rijtje gezet wat betreft de staar en de problemen daarna, want het wordt een beetje verwarrend allemaal, dat getob met de ogen van Joop.

Er was na de nastaarbehandeling een 'kras' op zijn linkeroog, daarom ging hij terug. 

's Morgens als hij opstaat ziet met zijn rechteroog een blinde vlek, mijn gezicht ziet hij dan bv niet, nu is dat niet zo heel erg 's morgensvroeg maar het is niet de bedoeling natuurlijk. Hij heeft dat in de schemer.

Gisterochtend ging hij voordat Janny en Freek er waren ook eens naar Coen Honig voor een meting. Dezelfde als waar ik een tijdje geleden was. Uitgebreid getest, een scan gemaakt en daar kwam uit dat hij  macula-degeneratie heeft.

Achteraf heeft hij daar blijkbaar al eens een papier voor meegekregen (zie boven) zodat hij het zelf kon testen, dat was hij vergeten, maar zoekend op het net naar informatie kwam hij die test ook tegen en toen schoot het hem weer te binnen.

Bij een afwijking, wat hij dus duidelijk heeft, direct contact opnemen zeiden ze, dat heeft hij gedaan vandaag. Volgende week afspraak bij de oogarts..

Blij dat er duidelijkheid is al hoef je daar niet blij mee te zijn natuurlijk, maar nu kan er iets gebeuren, zoals een goede bril.

Macula degeneratie heet het en het gaat bij Joop waarschijnlijk om de natte vorm.

Kijk, ik weet dat Joop pillen slikt en waarvoor ze ongeveer zijn, maar hoe ze heten daarvan heb ik geen flauw benul en ik begrijp dat dat ook nog weleens verandert, dus ik doe geen moeite het te onthouden dat staat wel ergens in een bestandje en anders pak ik de doosjes gewoon als ik het plots moet weten.

Dat is hetzelfde als al dit, dat kan ik toch ook allemaal niet onthouden en Joop weet het nog wel, maar niet meer wanneer ongeveer. We worden steeds blijer met mijn weblog.

'Kan jij dat nog vinden', vraagt hij dan.

Ria Woensdag 12 Mei 2021 at 5:05 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , , ,

zes reacties

John

Ja, daarom is een persoonlijk weblog ook zo handig., Ik zoek ook wel eens wat op als we willen weten hoe iets ook alweer zat. Handig!

John, (URL) - 13-05-’21 08:01
Sjoerd

Voor mij is het ook een digitaal geheugen en ik ben blij dat ik het heb.

Sjoerd, (URL) - 13-05-’21 09:56
Jan K. alias Afanja

Hopelijk komt er nu dan een oplossing voor Joop zijn oogproblemen.
Mijn agenda, weblog en fotoarchief vormen samen mijn extern geheugen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 13-05-’21 11:52
Dhyan

Zo’ n blog is een goed hulpmiddel, ik gebruik fotograferen op mijn Iphone als hulp.

Dhyan, - 14-05-’21 11:03
hanscke

Vaak wordt er gezegd, staaroperatie, fluitje van een cent. Zo langzamerhand ben ik er achter dat dit vaak niet zo hoeft te zijn. Ik heb bij diverse mensen gezien dat er veel ellende achterweg komt. Gosse heeft ook net die operaties gehad, het lijkt goed, maar 1 juni krijgen we meer zekerheid. Ook ik gebruik het weblog als naslagwerk, ook al blog ik niet dagelijks/

hanscke, (URL) - 21-05-’21 16:33
ria

@Hanscke, dit heeft niets met de staar te maken hoor.

ria, (URL) - 21-05-’21 18:24
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.