Tuinen en fietsen

Het was een wat sombere morgen en ik besloot om in plaats van te wandelen de bloembakken even aan te pakken. De voorste moest nodig bijgevuld worden met aarde, dat had ik al te liggen, er moesten dingen uit en er zou regen komen dus dan regent het lekker allemaal even in.

Ik heb iets gescheurd, ik weet niet meer hoe het heet, salvia geloof ik, ik gaf het ooit aan Kees en toen wilde ik het zelf ook hebben, dat andere roodbruine had ik nog en een paar weken geleden gestekt, die doen het ook en nu nog maar wat zaad ertussen of zo, maar dat heeft meer zon nodig, ik weet het nog niet. Best lastig zo op het noorden.

De anemonen hebben zijn beste tijd gehad, die heb ik eruit gehaald, die kunnen er komend najaar weer in. Als er maar van alles in de grond blijft zitten raak ik het overzicht kwijt.

Nu staan ze gezellig naast het egeltje ik heb eens opgezocht hoe lang ik dat al heb, zolang al! Hij heeft nog steeds geen naam, hij heet gewoon egel, wel meer karakter gekregen in de loop der jaren, zoals alles en iedereen.

Vanmiddag fietste ik naar Scharendijke voor een paar extra vreemde boodschappen. Schoensmeer was onvindbaar, pleisters moeilijk te vinden en soda kwam ik toevallig zomaar tegen. Het was er onplezierig druk.

Er was een buitje op de heenweg, maar verder bleef het gelukkig droog, het rook heerlijk in de polder! Overal prachtig fluitekruid maar geen zon, jammer! Bij thuiskomst kon ik het toch niet laten, zo'n mooie Bermweg.

Ria Zaterdag 15 Mei 2021 at 6:41 pm | | Standaard

drie reacties

Irene

Ja mooi, hier is er nog geen sprake van fluitekruid maar zo kan ik toch meegenieten.

Irene, (URL) - 15-05-’21 21:15
Sjoerd

Dat had ik een paar weken geleden ook, het lijkt wel alsof niemand meer schoenen poetst. Het waterige aftreksel zet weinig zoden aan de dijk, echt zwarte smeer moet je hebben.

Sjoerd, (URL) - 16-05-’21 08:33
John

Het is hier ook onplezierig druk. Schoensmeer hebben wij nog in huis.

John, (URL) - 16-05-’21 12:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.