Net als op de foto

Omoe is ook klaar zoals je ziet. 

En zo zien ze er samen uit, net als op de foto.

Ik vond het erg leuk om te doen en hoewel ik van de andere opa en oma ook foto's heb ga ik daar toch nog even niet aan beginnen. Nu weer op de fantasietoer, dat hoeft tenminste nergens op te lijken :-D

Opa was werd geboren in Zonnemaire  Een gezin van zestien kinderen woonde in de schuur aan de Oprit, 4 tweelingen en 8 enkelingen, veel kinderen stierven vroeg of al bij de geboorte. Toen hij trouwde met mijn oma gingen ze op Serooskerke wonen, waar hij een wagemakerij begon. Ze kregen een zoon die aannemer werd en een dochter, mijn moeder. Wagens werden toen niet meer gemaakt. De zoon zette het bedrijf van mijn opa voort. Opa ging met pensioen en niet veel later overleed hij. Omoe die altijd ziekelijk was en van alles mankeerde werd oud.

Ze werd 28 mei 1886 geboren, overmorgen 135 jaar geleden.

In de zomervakantie logeerden we altijd een week met de hele familie op Serooskerke, dat was een feest voor mijn zus en mij. En nu zie ik dat ik het origineel van die foto niet meer heb, tijd voor een nieuwe.

Dan nog even het weer van vandaag. Weinig regen, veel wolken, wind en koud! Vooral dat laatste.

Wind, regen en wolken zijn lang zo erg niet bij een graad of twintig, om maar eens bescheiden te beginnen.

Ria Dinsdag 25 Mei 2021 at 4:07 pm | | Standaard

vijf reacties

Ellen

Allebei goed gelukt. Hier vanochtend eerst zon en later buien met wat onweer en harde koude wind. De tuin heeft wel even genoeg alhoewel de plassen snel weer weg zijn op onze zandgrond.

Ellen, - 25-05-’21 19:43
ria

Ik vind zelf opa beter gelukt hoor, oma is wat te vlekkerig. ;-)

ria, (URL) - 25-05-’21 20:01
Jan K. alias Afanja

Oma is misschien net wat te donker van tint geworden. Maar afgezien daarvan vind ik het twee knappe portretten. Ik doe het je niet na!
Hier tot halverwege de middag regelmatig een bui, in totaal dinsdag toch weer ruim 10 mm neerslag.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 26-05-’21 00:41
John

Ik vind ze in ieder geval geweldig gedaan. Ze werd toch 91 jaar. Op zich al een prestatie in die tijd geloof ik. Ja, het mei weer valt iedereen tegen denk ik.

John, (URL) - 26-05-’21 07:23
Sjoerd

Ik vind ze beide super en ook goed lijken. Mooie prestatie Ria.

Sjoerd, (URL) - 26-05-’21 07:51
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.