Suf

Na een compleet slapeloze nacht was ik vandaag natuurlijk zo suf als een konijn. Zo vol energie als ik eergister zat, zo leeg was ik vandaag.

Ik deed nog wel wat ik van plan was, namelijk afmaken waar ik eergisteren aan begonnen was. De stoep aan de voorkant moest nog schoon en ik wilde de rotan stoeltjes opruimen. Afgelopen week was ik er bijna doorgezakt toen ik erop ging staan om een paar spinnewebben weg te vegen en op ongelukken zitten we natuurlijk niet te wachten.

Joop toverde een grote knipschaar tevoorschijn, daarmee heb ik ze in stukken geknipt en in de kliko gedaan. Het rotan zelf was nog goed, oersterk is dat spul. Het zijn de verbindingen die het op den duur begeven, maar dan nog zal je er zomaar niet doorzakken ook al kraakt het. Het ging me wel aan het hart hoor, mijn oude trouwe stoeltjes. Gelukkig heb ik weer nieuwe.

Onkruid weg, stoep geveegd, klaar voor familiebezoek waarvan ik niet wist dat ze komen zou, maar ze zal niet zeggen dat mijn stoep niet schoon was. 

Het was erg gezellig met de nicht van Joop. Ik was niet thuis en ze ging bijna alweer weg, maar gelukkig bleef ze nog even toen ik de meegebrachte appeltaartpunten netjes in drieën verdeelde.

Gezellig bijgekletst vooral met Joop natuurlijk over vroeger en later. Die slechte ogen had/heeft bijna de hele familie, maar er is er maar eentje dement geworden. 

''k Mankeere niks, alleen hapert er wat'  zei ze eens.

Ria Zaterdag 19 Juni 2021 at 6:55 pm | | Standaard

drie reacties

Jan K. alias Afanja

Mooie foto’s van je klaprozen. Slaapmutsjes worden ze ook wel genoemd, geloof ik, zou je daar misschien zo suf van geworden zijn …? ;-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 20-06-’21 00:53
Sjoerd

Nee, op dat soort ongelukjes zit je zeker niet te wachten…

Sjoerd, (URL) - 20-06-’21 08:48
John

Als ik een nacht niet zou slapen, of slecht, ben ik ook een stuk minder waard.

John, (URL) - 20-06-’21 15:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.