bloemen en bijtjes

Vorige jaren maakte ik er ook al foto's van, hij lijkt ieder jaar een beetje groter en dus zeker ook mooier te worden, deze zwarte toorts. Ik vind hem prachtig. De vrouw die daar woonde overleed vorig jaar, zij vond hem ook zo mooi en zodoende denk ik dan weer even aan haar.

Nu werd ik weer wakker van het onweer afgelopen nacht, het ging even behoorlijk tekeer, maar gelukkig viel ik weer in slaap en werd uitgerust wakker.

Na alle regen van afgelopen nacht (43mm) staat de campanula voor het grootste deel nog overeind gelukkig en het zit vol met hommels, daar ben ik niet bang van.  Eergister werd ik op de Binnendijk nog aangevallen door een bij.

Ik denk dat de beginnende imker daar in de kasten bezig was, daar worden ze onrustig van en je zal altijd zien dat ze dan op mij afkomen. Ik heb weer wild om me heen lopen slaan en gehold maar dat helpt niet want ze vliegen sneller dan jij. Ik word er letterlijk gek van. Gelukkig kon hij niet bij me.

Het zakje mengzaad gaat ook bloeien, zo benieuwd wat er allemaal tevoorschijn komt!

Ria Zondag 20 Juni 2021 at 5:49 pm | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

We zijn er qua regen nog goed vanaf gekomen hier…

Sjoerd, (URL) - 20-06-’21 21:42
Ellen

Mooi die zwarte toortsen. Momenteel staat hier heel veel vingerhoedskruid in bloei. Heb het zelf ook in de tuin. Ook zo mooi.

Ellen, - 20-06-’21 22:00
Renesmurf

Ja, het ging hier in de nacht flink tekeer, de natuur is er blij mee. Bloemen en planten overleven soms mensen, bomen ook.

Renesmurf, (URL) - 20-06-’21 22:48
John

Het regende hier heel de nacht en nu nog flink door. Bijen en hommels zie ik hier toch niet zoveel.

John, (URL) - 21-06-’21 07:47
Jan K. alias Afanja

Die zwarte toorts is inderdaad erg mooi. Hij komt mij niet bekend voor. Naar je eerste foto kijkend, dacht ik eerst even dat vingerhoedskruid was. Dat staat bij mij vandaag centraal, vandaar. ;-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 21-06-’21 14:54
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.