Tegenwind

Meestal weet ik 's morgens wel wat ik die dag wil gaan doen, maar vandaag was het vaag. Misschien ramen boven zemen, maar ik kon nog goed naar buiten kijken, dus...

Na het ochtenwandelingetje wist ik het nog niet, maar ik had foto's gemaakt van de kleine karekiet en de rietzanger, die ik even uit een groter geheel knipte, zie hierboven. Daarna zeemde ik één raam.

Joop zat uren aan de telefoon , er werkte iets niet goed en de momentjes geduld raakten maar niet op. Aju Delta Joop gaat weer terug naar KPN, ik heb geen klachten dus waarom zou ik.

IK stapte op de fiets, deed mezelf een mandje cadeau en fietste door naar Zierikzee, ging naar de winkel waar ik wilde zijn en draaide daarna gelijk weer om, het was er veel te druk naar mijn zin.

Het was heerlijk fietsweer, niet al teveel wind, ik reed eens door naar Serooskerke om te kijken of opa en omoe thuis waren en dat waren ze en ik maakte een nieuwe foto van hun grafsteen. 

Hun zoon, mijn oom Han en zijn vrouw liggen een stukje verderop, zij wachten nog steeds op de Here.

Het huis is tegenwoordig tweede woning van een paar Belgen, ik mocht wel even een foto maken van de buurvrouw. Het huis ziet er nog wel een beetje hetzelfde uit, maar de werkplaats is weg natuurlijk.

Natuurlijk is alles anders, veel groener ook, in de jaren na de ramp was er geen boom te bekennen.

Even een praatje met de buurman gemaakt, die ik ook wel ken, het is een neef van Joop en hij woont nog steeds in zijn ouderlijk huis, vader was bakker en ze woonden naast mijn oma en opa. 

Nou dat was weer even een stukje familie geschiedenisles.

Daarna moest ik nog terug naar huis, Zierikzee Serooskerke had ik tegenwind, dus ik verwachtte zo naar huis te waaien, maar niets daarvan hoor, die wind is nog net zo onbetrouwbaar als vroeger.

Ria Donderdag 24 Juni 2021 at 6:34 pm | | Standaard

vier reacties

Ina

Mooi ritje vandaag Ria. Nooit geweten dat jouw opa en oma naast onze tante en oom hebben gewoond op Serooskerke. Leuk!

Ina, - 24-06-’21 23:20
Jan K. alias Afanja

Dat was een mooi afwisselend blogje. De vogeltjes zeggen mij nog het meest. :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 25-06-’21 01:01
John

Ik weet meestal ook al wat ik wil gaan doen. Vaak de avond ervoor al, maar nu neem ik het maar even zoals het komt. Vandaag wilde ik fietsen maar sla nog even over.

John, (URL) - 25-06-’21 07:03
Sjoerd

Een nostalgisch ritje… wel mooi en afwisselend.

Sjoerd, (URL) - 25-06-’21 08:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.