Geneuzel

Dit zijn de zeer zeldzame neusbloemen. Soms duikt er opeens ergens eentje op. Ze zijn eenjarig dus als ze niet verkouden worden komen ze het volgend jaar ook niet terug, dan moeten we wachten tot er een bacil overwaait uit vreemde verten die zich dan hier weer ergens nestelt. Ze zijn niet eetbaar en mogen natuurlijk ook niet geplukt worden.

Ik heb intussen een hele stappel met zulke 'onzin', waarvan ik alleen de betekenis ken, die verzin ik er al kleurend bij.

De nieuwe lijsten hangen, met witte passe partouts, dat staat ineens heel anders dan de zwarte. De lijst is titaan kleurig maar achteraf had ik denk ik toch beter zwarte kunnen doen. Misschien kan ik ze spuiten, ik denk er nog even over na. Dit is ook wel mooi. De aluminium lijsten ga ik ergens anders hangen, met ook weer iets nieuws erin.

We zijn nu een paar uur verder en onder het eten heb ik er nog eens goed naar gekeken en over nagedacht, dus de situatie is weer zoals hij was vanmorgen.

De nieuwe lijsten heb ik boven gehangen, veel beter! Zodoende had de Zierikzeese lijstenmaker Zwart toch gelijk wat de kleur van de passepartouts betreft, in zwart is het in dit geval mooier vind ik ook en als je het niet probeert weet je het niet. Op een slaapkamer is wit gewoon rustiger.

Verder voel ik me vaak 'aangevallen' als mensen lollig over de tekeningen doen, ik weet ook wel dat die tekeningen dat misschien oproepen, maar voor mij zijn ze best serieus. Ik weet niet hoe ik dat uit moet leggen. En ik vind het ook heel oké als iemand gewoon zegt dat hij of zij ze niet mooi vindt of niet zijn of haar smaak, dat maakt me niet uit dat heb ik liever dan dat stilzwijgen. 

Dagen zit ik te kleuren, zelf vind ik het soms ook niets, maar dan toch na een tijdje kan dat best veranderen, net als die bloemen links boven, die vond ik eerst vreselijk en totaal niet geslaagd, nu vind ik ze mooi.

Over smaak valt nu eenmaal niet te twisten, maar overdreven lollig willen doen over iets waar ik serieus mijn best op doe vind ik niet leuk. 

Oja en soms denk je misschien 'wat slordig gekleurd' , dat komt dan ook vaak door het licht dat op de tekening valt, ik wil nu gelijk maar alles spuien, misschien komt er nog wel wat.

Zo en nu morgen maar weer bloemetjes of vogeltjes.

Ria Woensdag 30 Juni 2021 at 4:37 pm | | Standaard

negen reacties

Renesmurf

Ja, ach, iedereen vindt wat die er van vindt, en iedereen drukt zich anders uit. Ik vind ze leuk en dan niet zo zeer om hoe ze er uit zien, maar meer omdat jij ze gemaakt hebt en er uren zoet mee bent geweest. En dat is ook wat waard.

Renesmurf, (URL) - 30-06-’21 21:04
ria

Dankjewel renesmurf :-D

ria, (URL) - 30-06-’21 21:18
Maria

Trek je maar niks aan van negatieve commentaren. Laat ze het zelf maar eens proberen! Ik vind jouw tekeningen heel bijzonder, kleurrijk en fantasievol.
Lieve groet, maria

Maria, - 30-06-’21 21:25
Ina

Ik vind je tekeningen altijd mooi en apart. Jij alleen weet de betekenis erachter.

Ina, - 30-06-’21 22:35
Irene

Zo wat een stapel inmiddels. Nu je het zegt, wit is inderdaad mooi helder voor boven en zwart voor beneden en daar kom je pas achter als je het probeert. Hier hangt onze mooie nog steeds zonder passepartout, dat was toevallig omdat we geen grotere lijst hadden maar ik vind het nog steeds goed zo. De tweede zit in de opslag, zoals je zegt verandert het mettertijd nog wel eens wat je aanspreekt of minder, ik zal eens kijken of ik er in je collectie een vindt die beter past bij die andere. Hoe abstracter hoe mooier ik ze vind meestal, maar die van je opa en oma zijn ook fantastisch alleen die doe je natuurlijk niet weg ;-)

Irene, (URL) - 01-07-’21 10:35
ria

Hier hangen er ook zonder passepartout hoor, dat kan ook heel goed. Nee opa en omoe doe ik niet weg, haha, die vind ik zelf ook heel geslaagd.
Welke hangt nog? Die onderstebovenste of de andere?

ria, (URL) - 01-07-’21 10:39
hanscke

Bij mij hangen ze ook nog, maar wel zonder passepartout. Ik vind jouw werk heel vaak mooi, meestal bijzonder en in een paar gevallen spreekt het mij soms niet aan. Ik vind het nog steeds een aparte stijl.

hanscke, (URL) - 01-07-’21 11:25
Jan K. alias Afanja

Neusbloemen …? Nee, die kan ik er echt niet in zien. Voor mij is het een bloemen duo dat vrolijk samen staat te zingen. :-)
Wat die passepartouts betreft, ‘t is een kwestie van smaak, niet meer en niet minder. Zelf geef ik toch een voorkeur aan de witte, geloof ik.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 01-07-’21 11:38
Irene

Die andere, met het paaltje en het hart.

Irene, (URL) - 03-07-’21 16:15
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.