Proost!

Vanmorgen eerst maar eens naar de dokter om er zeker van te zijn dat mijn nieuwe levensjaar gezond en wel zou beginnen. We hadden er dan wel op geproost, maar of het ook werkelijk zo was....

Er zit een bobbeltje naast mijn neus, daar waar je bril steunt, het zit er al een tijdje maar ik was het vergeten tot vorige week toen ik het weer voelde. Niets bijzonders volgens de dokter, het zit wel vast, maar verder zit het vol taai talg en als het groter groeit moet het er netjes uitgesneden worden, maar zolang ik geen last heb lekker laten zitten.

Verder heb ik een ontstoken insektenbeet op mijn arm die maar niet weggaat en blijft jeuken, die moest even met stikstof dat kon nu nog en toen ze toch bezig was deed ze ook nog eentje in mijn nek die weer teruggekomen was. 

 Opgewekt stapte ik weer naar buiten. 

Vanmiddag wandelde ik weer eens naar het vlas, dat staat er nog steeds slecht voor maar de bolletjes kleuren gewoon prachtig roodbruin, net als anders.

Ondanks windkracht vijf toch nog een vlinder op de foto, er zijn er al zo weinig deze zomer maar misschien komt het nog, een prachtige Indian Summer vol vlinders. We wachten het maar af. Het is hier in elk geval droog en niet koud, lekker om te wandelen.

Ria Donderdag 15 Juli 2021 at 6:26 pm | | Standaard

tien reacties

Sjoerd

Haha, even doorsmeren en olie verversen. Stempel op de kont en de APK is weer geregeld.

Sjoerd, (URL) - 15-07-’21 21:53
Jeanne

Goede berichten dus!

Jeanne, (URL) - 15-07-’21 22:07
Renesmurf

Van harte gefeliciteerd en nog vele jaren! Goede berichten, en voort maar weer.

Renesmurf, (URL) - 15-07-’21 23:09
Jan K. alias Afanja

Veel beter kan het nieuwe levensjaar niet beginnen. En dan nog een mooie vlinder op de koop toe!

Jan K. alias Afanja, (URL) - 16-07-’21 00:20
John

Het waaide gister behoorlijk hier. Elke hommel die ik probeerde vast te leggen was wazig. Ik laat ook alles nakijken. Dan ben je er iig op tijd bij denk ik.

John, (URL) - 16-07-’21 08:00
Dhyan

Je hebt maar mazzel met zo’n huisarts, die van mij doet altijd nogal laatdunkend over kleine klachten. Ik heb dan altijd het idee dat ik niet zo moet zeuren. Ht gevolg is wel dat ik nauwelijks nog naar de huisarts ga. Weet iemand hier trouwens hoe lang het duurt voordat vlekken van de berenklauw verdwijnen. Ik heb op mijn arm nu al anderhalve maand een paar kleine bruine plakken met zo te zien lichte korstjes er boven op.

Dhyan, - 16-07-’21 12:01
Dhyan

Niemand? Oké dan zoek het zelf wel op.

Dhyan, - 17-07-’21 11:23
Dhyan

Voor de belangstellenden.

Na dagen tot weken na het incident ontstaan er op de contactplaatsen cosmetisch storende grillige roestbruine donkere plekken. Deze plekken verdwijnen op den duur vanzelf, maar kunnen maanden tot jaren nog zichtbaar zijn.

bron: https://www.huidarts.com/huidaandoeningen/fytofotodermatitis/

Dhyan, - 17-07-’21 11:28
ria

Ja ik dacht wel zoiets. Er zijn wel meer planten waar je vlekken van krijgt alleen weet ik zo gauw niet welke. Je zult het er voorlopig mee moeten doen Dhyan.

ria, (URL) - 17-07-’21 11:53
Dhyan

Het ging me om de duur Ria, normaliter trekt zoiets na een week wel weg.

Dhyan, - 18-07-’21 09:47
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.