Diere

Sinds we een weekend in Enschede waren heb ik contact met de nicht van Joop en haar man, daar vertelde ik al eerder over en sinds die tijd stuur ik ook elke keer de tekening die ik klaar heb op. Ze vinden ze mooi.

Dank weer voor je nieuwe tekening ! Ik bewonder je fantasie, je kleurgevoel en je compositie-vermogen ! Heel mooi ! Je zou ze eens ergens moeten tentoonstellen!

Toen ik al begonnen was met het buitenzetten en zitten met mijn tekeningen vroeg ik hun eens wat ze van de prijs dachten en of die redelijk was. Ik kreeg het volgende antwoord:

Ja, je winkel, het ziet er gezellig uit, maar ik zou het je toch niet aanraden op die manier je werk te koop te zetten. Het licht buiten is harder dan binnen en dat is niet zo gunstig voor de kleuren. Wat de prijzen betreft, die zijn wel aan de lage kant, vinden we.

Ik zou denken aan 120 euro, of , als je dat te veel vind , tenminste 95.

Kun je niet een grote affiche maken met een verwijzing naar een tentoonstelling van je werk in huis ? Misschien kun je een vergroting laten maken van 1 van je kleurentekeningen. Ik zeg maar wat. 

We wensen je veel succes en ga vooral door met tekenen !

Maar ja, toen zat ik al buiten, al had ik toen nog niets verkocht.

Ik besloot door te gaan deze zomer.

Vanmiddag had ik weer alles buiten gezet en ik zat erbij, want ja, dat moet ook.

Er kwam een dorpsgenote voorbij en we maakten een praatje, of ik nog iets verkocht had en hoeveel... want ze vond ze wel 'diere'... 

Ik ben opgestaan, heb alles opgeruimd en ben gaan lopen. Zij was natuurlijk niet de eerste die vroeg 'en verkoop je nog wat?' dat geeft ook niet, maar dan niet gelijk erachteraan dat ze diere zijn, want ik vind het juist goedkoop, wat wel blijkt uit de reactie van Jaap.

Die verkoop heeft niets met de prijs te maken maar met of je het mooi vindt en of het in je interieur past en als je het dan graag wilt hebben dan betaal je de prijs. Zo werkt het. Je koopt niet iets om op te hangen omdat het goedkoop is.

Daar komt bij dat ik in mezelf geloof en dat gevoel heeft Jaap en nog een paar anderen alleen maar versterkt. Het is niet zomaar een tekening, het is niet eens een tekening, ik teken niets, ik kleur en het is best bijzonder en origineel, ook al zien veel mensen dat niet. 

Dus ik mailde eind van de middag Jaap weer dat ik de beslissing had genomen om het op zijn voorgestelde manier te gaan doen en of ik zijn naam mocht noemen in mijn uitleg hier. Zijn antwoord:

Ik denk dat het heel goed is dat je nu in huis je werk tentoonstelt. Het zal beter uitkomen dan in het onverbiddelijke daglicht waar het ook altijd een beetje een markt- imago krijgt. En niet meer voor een habbekrats verkopen ! Je mag gerust mijn naam noemen, hoewel me geen mens zal kennen.

Zo en nu ga ik eens een mooie affiche maken en een vlag. Er komen zes bestelde lijsten met passepartous aan en 36 nieuwe potloden. (best diere)

Ik heb natuurlijk niet zulke mooie kamers als Jaap, maar ik heb witte muren en ik kan er ingelijst neerzetten zodat ze er mooi uitzien ingelijst en wel.

Ria Dinsdag 03 Augustus 2021 at 9:26 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

elf reacties

Margo

Heel goed plan! Nooit bij stilgestaan dat het geen goed idee is buiten te exposeren. Ik dacht wel dat het misschien beter is ingelijst en wel tentoon te stellen en eventueel te verkopen. Dan zijn mensen gelijk klaar. Kunnen ze het zo ophangen. Ik denk dat wie voor €50,- iets wil kopen, het ook wel doet voor € 120. Je moet je materiaal rekenen en de tijd die erin gaat zitten.
Ik heb er lekker al 3 van je! ;-)
Succes!

Margo, - 04-08-’21 20:28
Sjoerd

Oh, dan wordt die van mij meteen meer waard…

Sjoerd, (URL) - 04-08-’21 21:14
ria

:-D :-D

ria, (URL) - 04-08-’21 21:18
Dhyan

Sommigen verspreiden graag gratis blijdschap anderen willen een compensatie voor hun inspanning. Het is een eigenaardige eigenschap van mensen dat iets pas waardevol wordt als ze er veel geld voor hebben uitgegeven. Als je in de beleggingssfeer wilt zitten moet je flink veel vragen en niet in prijs zakken.

Dhyan, - 05-08-’21 09:04
ria

Ik begrijp je niet. Ik verspreid ook best graag blijdschap en heb veel waardeloze voor mij erg waardevolle dingen in huis…. die voor geen goud te koop zijn…..
Heel waardevol zijn voor mij ook die tekeningen, waarvan er ook zijn die ik zeker niet verkoop. Ik ga ze dus zeker niet zomaar uitdelen of voor een habbekrats wegdoen.
Ik snap echt niet wat je bedoelt Dhyan.

ria, (URL) - 05-08-’21 09:19
Jan K. alias Afanja

Ha, een eigen galerij aan huis. Goed idee.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 05-08-’21 10:09
Dhyan

Er zijn hier geschilderde stenen in omloop gebracht, ware kunstwerkjes waar mensen veel moeite gedaan hebben ze te maken. Ze worden te vondeling gelegd en mensen worden bij het zien ervan blij. Ze krijgen geen andere compensatie voor hun inspanningen dan te weten dat ze blijdschap in de wereld brengen.

Dhyan, - 05-08-’21 11:26
ria

Ah ok. Ja dat is mooi. Ik ben ooit begonnen voor Rita te tekenen, de € 50 was voor haar. Zij werd daar ook heel blij van en nog steeds.

https://www.facebook.com/rita.poudel.5682

ria, (URL) - 05-08-’21 11:59
Margo

Je mag best wat betalen voor blijdschap. Ik word nog steeds blij van mijn Ria’s.
Hoe gaat het inmiddels met Rita, en haar broer?

Margo, - 05-08-’21 14:46
Joop

Rabin is bezig met een extra universitaire studie om in aanmerking te kunnen komen voor een baan bij de overheid. Rita doet vanaf 15 Aug. eindexamen voor haar afsluitende studie management. Het examen was uitgesteld i.vm. corona. Het zou eigenlijk in Juni afgenomen worden. De uitslag duur ong. 3 maanden.

Joop, - 05-08-’21 16:29
Dhyan

@Margot dan moet je vast nog ontdekken dat alles wat werkelijk de moeite waard is toch helemaal gratis is. De lucht die je inademt bijvoorbeeld en die zo vanzelfsprekend is geworden. Maar er is niks op tegen van iets te genieten waarvoor je betaald hebt.

Dhyan, - 05-08-’21 17:57
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.