Message on a silo

De graansilo in Zierikzee.

Een opvallend gebouw van Zierikzee is de uit 1955 daterende graansilo. Ondanks bezwaren verleende de gemeenteraad van Zierikzee op 25 november 1954 toestemming tot de bouw. Men vond het gebouw te hoog (47,10 meter) en het silhouet van de stad zou blijvend worden verstoord. 

Ondanks de bezwaren staat hij er nog steeds en in de afgelopen  weken is er een 'kunstwerk' opgeschilderd. Een veertig meter hoge waterpeilschaal om mensen te attenderen op de gevolgen van klimaatverandering.

 Dieuwke Parlevliet ontwierp het werk samen met leerlingen van de Theo Thijssenschool in Zierikzee. Het idee achter het werk is dat als al het ijs op de wereld smelt, de hele graansilo onder water zou komen te staan. Het moet mensen bij de klimaat-les houden, zegt ze.

 Door het draaien van borden door alle leerlingen van Schouwen Duiveland, dat vanuit de lucht gefilmd werd ontstond er een animatie, die met een livestream de wereld over zal gaan. De organisatie was in handen van Act as One, die ook betrokken was bij de peilschaal op de silo. 

 

Geen idee of het er iets toe zal doen, maar het is wel erg mooi gedaan.

Ria Zaterdag 11 September 2021 at 4:10 pm | | Standaard

vier reacties

John

Ik vind het gebouw precies passen bij Zierikzee.

John, (URL) - 11-09-’21 20:35
ria

Dat vind ik ook, ik heb het nog nooit lelijk gevonden.

ria, (URL) - 11-09-’21 20:44
Sjoerd

Een schitterend werk, zowel de silo als het filmpje…

Sjoerd, (URL) - 11-09-’21 21:41
Jan K. alias Afanja

Wat een prachtig filmpje is dat geworden. Ik heb het maar even op Twitter gezet, want die boodschap verdient alle aandacht.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 12-09-’21 00:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.