Aandacht

Vanmiddag kwam iemand een laatste zetje bijenspullen ophalen, het meeste is verkocht op een paar dingetjes na. Joop was even op controle in het ziekenhuis in Goes voor wat de operatie betreft, alles was goed.

Ik deed boodschappen zonder portemonnee, dat is niet handig, je kunt het dan wel zo overmaken met je telefoon, maar dat kan dan weer niet. Gelukkig kon Mir me uit de brand helpen en hoefde ik niet helemaal terug naar Zonnemaire. De meiden hadden een leuk weekend samen, dat was lang geleden.

Twee rondjes gelopen, ik ben moe. Het bed verschoond en gewassen, even buiten in de zon gelegen en daarna nog maar een rondje. Ik kwam de buurtjes tegen met hun nieuwe hondje, een labrador reutje, zo schattig! Daar wordt een mens weer helemaal blij van en ik mocht zelfs aan zijn buikje ruiken. Deze ga ik niet verwennen, dat mogen zijn baasjes doen. Er zit een drukke straat tussen ons, voor hem word ik geen koekjesmevrouw.

Vanmorgen ook al zo'n gezellig rondje, even 'hoe gaat het' en 'wat een lekker weertje' even wat aandacht voor elkaar, niet dat ik dat te kort kom maar zoiets werkt wederzijds en soms komt het tot een wat uitgebreider praatje, meestal door de honden die dan uitgelaten worden. De meesten kennen me zo langzamerhand goed.

Ria Maandag 20 September 2021 at 6:56 pm | | Standaard

vier reacties

Sjoerd

Zonder geld op pad is inderdaad lastig, gelukkig heb ik altijd wat reserve bij mijn telefoon in het hoesje zitten.

Sjoerd, (URL) - 20-09-’21 21:29
John

Ik betaal eigenlijk alleen nog maar met mijn mobiel. Superhandig en die heb ik toch altijd bij als ik van huis ga. De bijen zijn dus weer weg.

John, (URL) - 21-09-’21 07:46
ria

Ik weet niet hoe dat moet, daar ga ik me nog eens in verdiepen. Doe het altijd met mijn bankpasje.
Ja de bijen zijn al een tijd weg hoor. De volkjes hadden de winter niet overleefd en joop zag er eigenlijk tegenop weer op ieuw te beginnen. Het is ook best veel werk en dan moet je er toch ook wel zin in hebben. Ik heb het vast wel ergens verteld.

ria, (URL) - 21-09-’21 08:12
Jan K. alias Afanja

Sinds de intrede van corona heb ik geen contant geld meer gebruikt. Ik betaal alles via mijn mobieltje en ik vind het ideaal!

Jan K. alias Afanja, (URL) - 21-09-’21 10:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.