Momenten

Ik had pas nog wel mogen zeggen dat ik jaloers was op de kipjes van John, sinds een paar dagen heb ik elke morgen mijn eigen kipjes, ze kwamen al hard naar me toe rennen vanmorgen, 'Ha een mens!, Misschien krijgen we wat.'

Nu heb ik gemekt dat het nog niet meevalt kipjes op de foto te krijgen, die bewegen altijd, deze tenminste wel, of ze staan ineens andersom.

Ik vind ze prachtig, vooral die zwarte met zo'n mooi motiefje in hun veren. Flinke haan ook erbij, die kukelde me ook al tegemoet en was van schrik overbelicht. Kortom een vrolijke boel zo op de donderdagmorgen.

Best een drukke dag vandaag. De dokter beaamde even dat ik het goed deed met mijn overgevoelige insectenbeten, als je dat eenmaal hebt dan ben je er niet zomaar vanaf en die steken hebben ermee te maken waar ze gebeten hebben, een borst is nu eenmaal erg gevoelig en gelukkig zag zij ook dat het geen tekenbeet was. Gerustgesteld zodoende.

Daarna zocht ik gordijnen uit. Ja je leest het goed, ik loop er al een tijdje mee en ik was al eens aan het meten en aan het googelen, maar daar word je niet vrolijk van en van iets waar ik elke dag naar moet kijken wordt ik liefst toch wel op zijn minst een beetje vrolijk. Joop was dat al vandaag, dus ik begon er eens voorzichtig over, als vrouw moet je wat zoiets betreft de goede momenten afwachten.

En nu heb ik er al uitgezocht, morgenochtend komen ze opmeten en verder zien we wel. Ik heb een bedrag in mijn hoofd als het duurder wordt gaat het over, of ik moet iets anders uitzoeken. In elk geval komen er gordijnen voor de voordeur en de twee openslaande deuren aan de achtergevel.

Na morgen is alles anders.

Ria Donderdag 30 September 2021 at 8:02 pm | | Standaard

vijf reacties

Ellen

Zo herkenbaar het goede moment afwachten. Dan komt het altijd goed. Veel sterkte morgen.

Ellen, - 30-09-’21 22:05
Sjoerd

Hoezo Momenten, hebben mannen ook al een gebruiksaanwijzing…

Sjoerd, (URL) - 30-09-’21 22:41
John

Kippen zijn echt lastig op de foto te zetten ja. Maar als ze naar je luisteren kun je regelmatig geluk hebben.
Hier ook gordijnen voor de voordeur.

John, (URL) - 01-10-’21 08:23
Jan K. alias Afanja

Mooie kippetjes. Ik ben zo goed als tussen de kippetjes opgegroeid. Met wat meer ruimte rondom zou ik wel een handjevol kippen willen hebben.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 01-10-’21 14:08
hanscke

Ook met kippetjes kun je dus een relatie aangaan.

hanscke, (URL) - 01-10-’21 19:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.