Gewone dingen

Kijk, mijn morgenstond heeft roodkoper in de mond zo rond deze tijd, ik vind het prachtig als ik beneden kom. Dat brengt me meteen bij het volgende, de gordijnen.

Gistermorgen werd er opgemeten en een uurtje voordat we zouden gaan rijden kwam de offerte binnen. Het was wat ik ongeveer hoopte, dus lang werd er niet getwijfeld en gelijk maar besteld. Vanaf het plafond tot aan de grond voor de deuren en als ze open zijn daar waar de tekening hangt. Ik denk dat het heel veel scheelt in kou en tocht, ook omgekeerd wat warmte betreft in de zomer.

De kleuren houd ik nog even geheim, maar ook daar was ik heel snel klaar mee, ik heb geloof ik maar een stuk of vier stalen gezien, want ik ken mezelf hoe meer je er ziet hoe meer je gaat twijfelen en hoe moeilijker de keus wordt, de verkoper had blijkbaar snel door wat ik wilde.

Problematisch werden pas de plooien. Wat erg! Golvende plooien, platte plooien, dubbele plooien, plooien met een stikseltje, ik wilde gewoon gewone plooien, net als vroeger, gelukkig waren die er ook nog.

En gelukkig waren er ook nog gewone rails. Gewone mensen hebben gewoon het liefst gewone dingen.

Heel fijn dat alles op maat wordt gemaakt en ook nog opgehangen wordt, Joop ziet zulke dingen niet meer zitten en ik ook niet eigenlijk.

Ria Zaterdag 02 Oktober 2021 at 8:39 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

vier reacties

Sjoerd

Ik ben benieuwd als alles klaar is.

Sjoerd, (URL) - 02-10-’21 21:58
Renesmurf

Ja, als je wat wilt krijg je gedoe, maar het resultaat zal er zijn.
Ik hou erg van kleuren!

Renesmurf, (URL) - 02-10-’21 22:14
Ellen

Wat een mooie geniet kleuren op je terras. Nu wel nieuwschierig naar de gekozen kleur van de gordijnen.

Ellen, - 02-10-’21 22:40
Jan K. alias Afanja

Ik wist niet eens dat er meer dan ‘gewone’ plooien waren voor gordijnen. :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 03-10-’21 11:26
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.