Krukje

Nadat Ina en Martin begin 2017 uit elkaar waren, ik kan niet vinden of ik dat ergens verteld heb, maar dat zal best, kocht ze een appartement (vroeger heette dat gewoon een flat) in Leiden. We zijn daar één keer geweest toen we samen naar Amsterdam gingen voor het visum van Joop. Ze kwam nu eenmaal liever even naar Zeeland om elkaar te zien.

Natuurlijk maakte ik wat foto's van haar huis en de inrichting en omdat ik gisteren weer eens in de foto's zat te struinen kwam ik dit tegen.

Een foto van het melkkrukje dat haar zeer dierbaar was, het werd overal mee naar toe gesleept, een krukje met een speciale herinnering.

IK heb gelijk haar zoon geappt om dat krukje niet weg te doen, gelukkig wist hij dat het speciaal was maar niet precies meer waarom.

Deze foto zat ook in het tevoorschijn gekomen mapje van Joop, hij en Ed op de scooter van hun vader, Joop zit achterop. En nu weet ik niet of het vaker gebeurd is, ik denk eigenlijk maar een paar keer, maar als Ina meereed op de scooter met haar vader, dan werd dat krukje op de plek gezet waar nu de tas staat en dan zat ze daar op, met haar voeten naar achteren neem ik aan, ergens steunend waar de voeten van de broers staan.

Van helmen en andere verkeersveilige voorschriften was toen nog totaal geen sprake natuurlijk, vrijheid, blijheid, toeren maar. De scooter was een Vespa, Joop weet er niet van dat er nog andere waren dus dat moet deze geweest zijn.

Ina en later ook Martin waren hier op mijn blog regelmatig aanwezig. Er is een blog ergens in 2003 dat ze voor het eerst samen bij ons kwamen, we hadden vooral veel plezier samen en hoewel we met hem na hun scheiding nooit contact meer hebben gehad, wil ik hier toch even vermelden dat Martin een dag voor Ina overleed aan dezelfde slopende ziekte.

Ria Vrijdag 22 Oktober 2021 at 7:13 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

acht reacties

Ellen

Wat een leuke foto van Joop met zijn broer op de Vespa. Dat krukje heeft voor Ina een grote emotionele waarde gehad, lijkt mij. Wel bizar dat haar ex 1 dag voor Ina is overleden.

Ellen, - 22-10-’21 21:24
Dhyan

Soms wel om triest van te worden, de levensgeschiedenissen die we met elkaar delen.

Dhyan, - 22-10-’21 21:45
Margo

Wat zit het leven soms raar in elkaar.

Margo, - 23-10-’21 00:04
Sjoerd

Wellicht komt het daarboven weer goed.

Sjoerd, (URL) - 23-10-’21 07:21
John

Zo’n krukje staat hier ook. Gaat al een tijdje mee in de familie. Wat triest dat ze beiden aan die ziekte overleden.

John, (URL) - 23-10-’21 08:40
Jan K. alias Afanja

Mooi die oude foto. En het verhaal erbij ook trouwens.
Bijzonder dat die twee dag op dag zijn overleden.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 23-10-’21 11:52
hanscke

Wat ik mij dan afvraag, wisten ze van elkaar dat ze ziek waren?

hanscke, (URL) - 24-10-’21 16:45
ria

Ja Hanscke dat wisten ze zeker Ina was alles bij elkaar wel tien jaar ziek. Martin misschien een jaar, veel korter in elk geval. Ze hadden nog tot afgelopen voorjaar samen hun hondje (Mister). Martin had al een andere vrouw en nee dat komt in het hiernamaals zeker niet meer goed hoor @Sjoerd

ria, (URL) - 24-10-’21 20:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.