Hulpmiddelen

Per toeval kwamen we vorig jaar in contact met de NAH. We wilden foto's van de dia's af laten drukken en dat kon in Goes. Joop herinnerde zich dat dat wellicht onze oude overbuurman uit de Ingridstraat kon zijn en dat was zo. Joop bracht de dia's weg en raakte met hem aan de praat, oude bekenden natuurlijk, dan is het leuk even bij te praten. 

Zo kwam ter sprake dat hij een gehandicapte zoon heeft waar ze nu de zorg voor hebben en daardoor een compleet ander leven leiden. De zoon is verongelukt en heeft daaraan blijvend hersenletsel overgehouden.

Doordat ze vaak tegen een muur aanliepen met soms zelfs kleine formaliteiten heeft hij de NAH opgericht waardoor ze weer anderen die met hetzelfde tobben kunnen helpen.

Toen de foto's opgehaald konden worden ging ik mee, leuk om elkaar weer te zien en we hebben een tijdje over vanalles zitten praten, Joop had inmiddels ook over zijn beroertes e.d. verteld.

Goed, ik was alles eigenlijk al vergeten tot een paar maanden geleden toen Joop vertelde dat hij toch maar lid was geworden van die club. Ze kunnen je helpen met dingen die niet goed (meer) gaan, tips geven, aanpassingen voorstellen. Joop kreeg tests, vertelde ook over zijn oogziekte, dat is ook uitgebreid getest en dat heeft niets met de infarcten te maken, dat is een op zichzelf staand iets, maar dat wisten we eigenlijk al.

Ook heeft hij af en toe moeite met het volgen van films. vooral als de ondertitleing wat snel gaat, ook daar zijn hulpmiddelen voor en die heeft hij nu, op advies van hun via de verzekering.

Go-Box heet het en het werd vandaag bezorgd, de teksten worden dan in het Nederlands voorgelezen. Ik ben ook best benieuwd, misschien vind ik het ook wel handig.

Ria Zaterdag 30 Oktober 2021 at 4:29 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , , ,

vijf reacties

Sjoerd

Zo zie je maar weer dat het lokaal kopen en laten uitvoeren je ook wat kan opleveren. Wij kopen ook steeds meer lokaal, of als dat niet kan toch in Nederland met Nederlandse produkten.

Sjoerd, (URL) - 30-10-’21 22:27
Jan K. alias Afanja

Van die website van de NAH heb ik even een bladwijzer gemaakt. Dat zou nog wel eens van pas kunnen komen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 31-10-’21 00:40
John

Daar zou ik zelfs wat aan hebben. Tenslotte is mijn concentratie ook ver te zoeken zo nu en dan.

John, (URL) - 31-10-’21 07:30
ria

@John: heb je ook op de site gekeken?

@Jan: ja, wie weet!

ria, (URL) - 31-10-’21 19:02
hanscke

Wat goed om deze hulpmiddelen onder de aandacht te brengen.

hanscke, (URL) - 31-10-’21 20:05
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.