Slikopdeweg

Gisteren arriveerde Sinterklaas ook in Zonnemaire en vanwege het slechte weer en Slikopdeweg kwam hij met de trekker, wel zo veilig. Wat een mooi clubje hè, niks geen vegen, gewoon zwart.

Geen kind op straat te bekennen vandaag, die hadden allemaal een fijn nieuw speeltje, denk ik zomaar. Gelukkig maar want het was ook geen weer voor buiten.

Wij wandelden wel een rondje, samen deze keer want Joop zag fietsen niet zo zitten. Het is allemaal wat, duisternis, nattigheid, Corona en Slikopdeweg, we zijn er mooi klaar mee.

Ria Zondag 28 November 2021 at 8:08 pm | | Standaard

zes reacties

Dhyan

Ik denk dat we meer moeite moeten doen om gekleurde mensen er op te wijzen dat het een oeroude Nederlandse traditie is. Dat piet evengoed zwart kan zijn vanwege het beklimmen en binnenkomen via rookkanalen. Dat het niet persé verweven is met ons koloniale verleden en dat we dat verleden niet verheerlijken maar collectief lang na dato alsnog afwijzen.

Dhyan, - 28-11-’21 20:47
ria

Iedereen moet het maar op zijn manier invullen maar ik ben blij dat ze hier nog gewoon zwart zijn, ik denk niet dat er nog veel aan te veranderen valt.

ria, (URL) - 28-11-’21 21:00
Jan K. alias Afanja

Over een jaar of tien bestaat Zwarte Piet niet meer, schat ik zo in, dan hebben we alleen nog roetveegpieten. Maar dat is ook helemaal niet erg. Kinderen hebben er nu al geen probleem mee, het gaat ze om het feest en de cadeautjes.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 28-11-’21 21:49
Renesmurf

Sinterklaas heeft het er maar weer druk mee, en gelukkig maar. De pieten worden langzaam maar zeker toch wat bleker, uiteindelijk. Hier zijn ze al begonnen met roetvegen en de rest zal volgen.

Renesmurf, (URL) - 28-11-’21 22:34
Sjoerd

Volgens mij was het zwart maken van de Pieten ook om de herkenbaarheid tegen te gaan.

Sjoerd, (URL) - 29-11-’21 08:44
John

Hier nog geen Sinterklaas gezien op ‘t dorp. Ik zie geen enkele roetveegpiet op je foto. Jammer.

John, (URL) - 29-11-’21 15:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.