Grote beurten

Onze auto had behoefte aan een grote beurt zei hij en dat gebeurde vandaag. Daarvoor moest hij naar Brouwershaven dat is drie kilometer. Vroeger... toen alles nog anders was en de garages verder, bracht ik Joop en reden we samen terug in de Spit, maar ja behalve twee fietsen geen extra voertuigen meer.

Nu gaat er hier elk half uur een bus richting Brouwershaven en na twaalf uur andersom, dit in verband met heen en weer reizende schoolkinderen. Ik keek eens op de Connexxion site voor de tijden, je kan daar ook je route plannen en dat deed ik. Nu vulde ik per ongeluk de haltes omgekeerd in, dus 's morgens van Zonnemaire naar Brouw en 's middags andersom... Als je dat doet wordt de prijs zichtbaar en dat kwam dus op ruim €8 heen een ook weer €8 terug, ruim €17 voor 6km, dat komt omdat de bus dan eerst naar Zierikzee rijdt en dan helemaal over Scharendijke weer naar Brouwershaven. Veel kilometers om op dezelfde plek te komen en ook veel langere tijd natuurlijk.

Toen ik de goede ritten invulde kwam de rit op €1.80 ongeveer, dat scheelt nogal, terwijl de bestemming hetzelfde is.

En dan had hij daarvoor de bijbehorende ov-chipskaart nodig, die hebben we allebei maar voordat je dan weet of  er nog wel voldoende saldo opstaat, want 'watwasdeinlogcodeookalweer' 'hijstaaterniet bij'....

Maar goed het is gelukt, met mondkapje en al is Joop heen en weer met de bus gereisd vandaag een beleving op zich. Natuurlijk konden we ook lopen, maar sinds we samen liepen afgelopen zondag zit er iets in Joop zijn rug niet goed, dat gaat nu alweer beter maar het regende ook nogal en het is ook weer weleens goed, zo blijven we op de hoogte of alles bustechnisch nog werkt.

Ik heb wel gewandeld vandaag al waren er wel buien af en toe, maar ik was in elk geval lekker buiten!

De Tibouchina bloeit vrolijk verder in de garage, dat is best gezellig. 

De diepvries is ook weer schoon, dus morgen of overmorgen maar eens volladen voor de komende weken.

Ria Dinsdag 30 November 2021 at 6:33 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

tien reacties

irene

En de fiets achterin de auto en terugfietsen is geen optie? 3 km is toch een kippeneindje met de fiets?

irene, (URL) - 30-11-’21 21:58
Renesmurf

Ik ga altijd lopend terug, maar als ik wil kan ik ook een leenauto mee. Openbaar vervoer hou ik niet zo van.

Renesmurf, (URL) - 30-11-’21 22:02
Ellen

Hier heeft het de hele dag en avond geregend. Wij brengen onze auto naar een garage in een dorp op 4 km.afstand vanaf ons dorp maar krijgen altijd een leenauto mee naar huis.

Ellen, - 30-11-’21 22:19
Dhyan

Ik snap niks van je verhaal, eerst niet het prijsverschil van de bus voor dezelfde route terug in plaats van heen. Vervolgens niet hoe Joop heen en terug gaat met de bus, wie heeft de auto dan naar de garage gebracht. Omdat je ‘ook kon lopen’ neem ik maar aan dat je mee gegaan bent met de bus maar dat blijkt niet uit de zin daarvoor waar het lijkt dat Joop alleen gaat.

Dhyan, - 01-12-’21 09:22
Jan K. alias Afanja

Wij krijgen altijd een leenauto mee van de garage, die hier 9 km vandaan staat Gelukkig wel, want ik zou niet weten wanneer ik voor het laatst met de bus ben geweest. Een OV-chipkaart heb in ieder geval niet..

Jan K. alias Afanja, (URL) - 01-12-’21 10:22
ria

@Irene, nee dat past niet. Lopen is ook maar een klein stukje, ik doe het vaak even een boodschap in Brouwershaven.
De bushalte is naast de garage dus dat moest verder geen probleem zijn, alleen het gedoe eromheen maakt het ingewikkeld, of wij zelf dat kan ook.

@Dhyan: Het lijkt me toch allemaal erg duidelijk. De bus rijdt ‘s morgens rechtsom een rondje en ‘s middags linksom. Als je ‘s morgens op Zonnemaire instapt is Brouwershaven ongeveer de tiende halte, omdat de bus dan eerst richting Zierikzee rijdt. Stap je ‘s middags op Zonnemaire in de bus, dan is Brouwershaven de eerstvolgende halte.
‘s Morgens reed Joop met de auto naar de garage in Brouwershaven, stapte daar op de bus en was de volgende halte alweer thuis. ‘s Middags om de auto op te halen andersom. Ik weet niet hoe ik het beter uit kan leggen.
Ik heb alleen gewandeld , zonder Joop.

ria, (URL) - 01-12-’21 10:42
ria

De bus rijdt hier rondjes via Zierikzee over alle dorpen, het zijn voornamelijk schoolkinderen die in Zierikzee op school zitten, vandaar ‘s middags omgekeerd.

ria, (URL) - 01-12-’21 10:45
Sjoerd

Haha, de diverse opties zijn hier al aangedragen.

Sjoerd, (URL) - 01-12-’21 11:00
John

Hier is het OV dramatisch te noemen. Wil je naar Goes, moet je eerst naar het tolplein.
3 km is te overzien, maar als ik last had van mijn rug ging ik ook niet lopen.

John, (URL) - 01-12-’21 12:05
Dhyan

Vanwege je uitleg is het me nu volkomen duidelijk Ria.

Dhyan, - 01-12-’21 20:17
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.