Vrijdag

Het was echt vrijdag vandaag, tenminste zo herinner ik me dat van vroeger als mijn moeder het huis aan de kant deed voor het komende weekend en dan was dat vooral de periode dat Janny en ik allebei nog thuis woonden en Janny al verkering had met Freek en ik daarna met Joop.

De meeste weekenden waren we bij mijn ouders, zij hadden al tv en de meeste zaterdagavonden brachten we op de bank door, wij waren niet van die uitgaanders. Joop had een baantje,  zat later bij de padvinders en was blij als hij een avondje lekker kon zitten als hij zaterdags op de brommer naar Zonnemaire was gekomen, vooral in de wintermaanden. 's Zomers gingen we er wel op uit hoor, al weet ik niet goed meer wat.

Daar moest ik aan denken vandaag toen ik heel het huis weer eens van boven naar beneden onderhanden nam. Alles is weer schoon en fris, tenminste dat denk ik dan en als je toch bezig bent gaat alles in één moeite door. Dat kan ik nog gelukkig. 

Op de foto's de zolder, daar deed ik niets, maar ik kroop er toch even op voor de krstspullen. Er staat niet veel op, maar altijd nog teveel. De box met boeken heb ik in die vijf jaar nog niet aangeraakt dus ik denk dat die volgende zomer ook maar eens de deur uit moeten. We hebben gewoon nog teveel bewaard.

Ria Vrijdag 03 December 2021 at 6:49 pm | | Standaard

vijf reacties

Jeanne

Ach, ik denk altijd maar, het staat niet in de weg, dus wie weet. Beter mee-verlegen, dan on-verlegen.

Jeanne, (URL) - 03-12-’21 20:02
Sjoerd

Tsja, we kunnen het straks allemaal toch niet meenemen…. Ontspullen maar.

Sjoerd, (URL) - 03-12-’21 20:41
Dhyan

Een echte kruipruimte die zolder.

Dhyan, - 03-12-’21 21:29
Jan K. alias Afanja

Hoewel ik niet meer zo’n lezer ben, worden boeken hier toch wel zo ongeveer als laatste weg gedaan.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 04-12-’21 00:32
hanscke

Wat een heerlijke uitdrukking, ik ken hem ook nog van vroeger, het huis aan de kant maken

hanscke, (URL) - 07-12-’21 11:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.