Gewoon lekker

Weer zo'n heerlijke rustige morgen waarop je mensen tegenkomt die maar zo heel af en toe een wandelingetje maken. of nu juist vroeg gaan om ook te genieten van de mooie wit omrande vergezichten. Dat witte stipje in de verte is de maan, die keek ook nog even mee.

 Rond de middag vertrok ik voor de boodschappen en nu was het echt voor het laatst in elk geval voor de kerst en de eerste dagen daarna. Ik vind dit zo'n vreselijke tijd.

Rare boodschappen ook. Joop wil altijd zo'n kerstbrood mèt roomboter, dus elk jaar rond deze tijd koop ik een pakje roomboter en het restant gaat wel een keer in een cake (daarvoor koop ik ook altijd roomboter, dat dan weer wel). En ijs wil hij ook. Ik vergat een banketstaaf, maar die hebben ze in de Spar op Brouwershaven ook vast. Goudreinetten voor appelmoes, dat vind ik dan zelf ook wel lekker. (de appelbeignets worden thuisbezorgd met oudjaar). 

Ook even langs de vleesboerderij voor varkenshaasjes, die zijn gewoon lekker. Ik ga echt geen moeilijk klaar te maken lappen vlees kopen, waarvan je maar af moet wachten of het te eten is. Het is bekend dat ik niet graag kook, anders was het natuurlijk andere koek. 

Het was overal al drukker dan anders op woensdag rond de middag, dat is mooi! Een teken dat niet iedereen de boodschappen uitstelt tot het laatst en de drukte verspreid wordt.

 Daarna nog een rondje door de polder en de dag was alweer zo goed als voorbij.

 De foto's zijn van vanmorgen.

"Mooi hè!" of "Lekker hè", zeggen we dan in het voorbijgaan tegen elkaar.

Ria Woensdag 22 December 2021 at 6:23 pm | | Standaard
Gebruikte Tags:

zes reacties

Ellen

Heerlijk wandelweer was het vandaag. Rondje van 6 km.gelopen vanochtend met stralende zon in een berijpte wereld. Ik ben ook niet van het koken. Zal wel zalm uit de oven worden. Ieder zo zijn hobby. Vanaf hier wens ik jullie alvast “Fijne Kerstdagen”,

Ellen, - 22-12-’21 19:34
Renesmurf

Ik vond het hier maar koud, vooral in de vroege ochtend als de zon net opkomt, gelukkig heb ik bijna vakantie.

Renesmurf, (URL) - 22-12-’21 20:56
John

Boodschappen doen rond deze tijd is vreselijk. Ik moest toevallig gister nog een vergeten dingetje halen. Wat een drama in de winkel.

John, (URL) - 23-12-’21 08:17
Sjoerd

Hier was het oorlog bij Appie vanochtend…

Sjoerd, (URL) - 23-12-’21 12:10
Jan K. alias Afanja

Hier komt ook geen buitenissig eten op tafel. Wij zijn geen grote eters, laat mij maar lekker gewoon doen en eten. Het enige waar ik me echt op verheug, zijn stoofpeertjes. Wat er verder op het bordje komt, wacht ik rustig af.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 23-12-’21 16:41
ria

@Jan :-D :-D

ria, (URL) - 23-12-’21 18:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.