Oud en nog ouder

Zo gehoopt op nog zo'n fijne zonnige dag als gisteren, maar het zat er niet in. Heel de dag dikke mist, wat vanmorgen wel een paar leuke foto's opleverde.

Vanmiddag keek ik naar de online begrafenisdienst van een verre tante Trui. En gisteren toen ik die kilometers liep te vreten dacht ik plots 'het klopt niet', wij hadden een best al oude tante Saar en geen tante Trui... mijn zus wist het ook niet meer, dus Joop speurde eens in de familieboom.

En nu weten we het, tante Trui die inmiddels ook 96 was geworden is de dochter van tante Saar en de moeder van Digna waar ik het al eens eerder over had. Ze maakte een paar jaar geleden nog een film met haar moeder en daar gingen we heen.

 Je kunt nu de ingekorte film online bekijken, ik heb hem op de Zonnemaire pagina gezet

en vandaag zet ik hem even hier.

 Zolang ze zich kan herinneren bewaart Digna Sinke van alles, variërend van suikerzakjes tot oude kranten. Samen met haar moeder (92) probeert ze te achterhalen waar die behoefte vandaan komt. En Sinke gaat op zoek naar de nieuwe mens, bij wie het niet meer om materie gaat, maar om ervaringen: digitale nomaden en minimalisten die alleen nog een paspoort, bankpasje, laptop en telefoon bezitten.

Regie: Digna Sinke

Ria Dinsdag 18 Januari 2022 at 7:00 pm | | Standaard

zes reacties

Renesmurf

Wel een vrij lange film, maar wel van de VPRO, dat scheelt. Soms is het jammer dat mensen dood gaan, dat is helaas niet anders.

Renesmurf, (URL) - 18-01-’22 20:33
ria

Ja en best de moeite van het bekijken waard hoor, als je je eens een keer verveeld of zo :-)

ria, (URL) - 18-01-’22 21:28
Sjoerd

Het is best wel grappig wat een mens allemaal kan bewaren en zijn herinneringen daaraan verbindt. Maar zoals het kinderspeelgoed, het strijkijzertje, je kunt het ook digitaal vastleggen. Zoals er een film van maken.

Sjoerd, (URL) - 19-01-’22 09:24
Jan K. alias Afanja

Wat een prachtige druppeltjes heb je gefotografeerd in de mist. Vooral die ene grote druppel waar je de mistige achtergrond doorheen ziet vind ik heel mooi.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 19-01-’22 12:19
Dhyan

Leuk.
Hier ook te zien bij NPO:
https://www.npostart.nl/2doc/01-10-2018/VPWON_1275391

Dhyan, - 19-01-’22 12:53
Irene

Grijs levert ook prachtige foto’s op, je moet het dan wel eerst zien.

Irene, (URL) - 19-01-’22 17:44
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.