Leven

De koffiemachine lekt al een tijdje en als ik niet oplet loopt de lekbak over en is alles nat. Verder maakt hij ondertussen wel erg veel herrie. Eerst malen en daarna het 'zetten' van bakje één. Als je allebei een bakje wilt dan twee keer herrie. Komt er visite dan zoveel meer herrie als er visite komt en dat is dan meestal als de visite pas binnen is, want het eerste wat je ongeveer vraagt is 'wil je koffie of thee' en dan daarna kan je even niets zeggen want er is herrie. Thee doe ik ook met dat apparaat, brrrrrrrrrrrrrrrrrr hoor je dan tot het kopje vol is. Al die herrie dat kan minder na ongeveer zeven jaar, ik had hem op Scharendijke al.

Een gewoon koffiezetapparaat wil ik niet dat vind ik onhandig, veel handelingen voor een paar bakjes en zet je meer dan heb je oude koffie, niet lekker. Nu ja een lang verhaal kort, we gaan weer over op Senseo, dat is ook niet meer weg te denken en best lekker. Geen gemaal meer, handige pads, schakelt gelijk uit, altijd vers en minder HERRIE. En een stuk goedkoper dan zo'n dure maalmachine. Ik ben er klaar mee. Hij is al besteld want morgen moet ik een nieuwe zak bonen openmaken en dat doe ik dus niet meer. Die ga ik omruilen voor pads.

Ik heb er gelijk een waterkoker bij besteld voor de thee, dan is dat probleem ook opgelost want daar ga ik dat dure gas natuurlijk niet voor gebruiken. 

Zo speelt er zich wat af in een mensenleven, al die keuzes, dingen die voorbij gaan, dingen die blijven maar toch ook weer veranderen en dan is dit alleen nog maar de koffie.

We kregen de bedankkaart van tante Trui in verband met haar begrafenis. 

Prachtige foto's met daar tussenin een heel mensenleven....

Ria Zondag 13 Februari 2022 at 7:13 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

zeven reacties

Dhyan

Is dat tante Trui, op de bovenste foto midden?
Leuke foto trouwens.

Dhyan, - 13-02-’22 21:50
ria

ja dat is ze hier bovenop de dijk rond 1930.

ria, (URL) - 13-02-’22 21:54
Sjoerd

Die heeft ook heel wat meegemaakt…

Sjoerd, (URL) - 13-02-’22 22:32
Jan K. alias Afanja

Mooi setje foto’s.
Hopelijk houdt onze koffiemachine het nog lang vol, want ik zou toch niet graag terug willen naar de Senseo. Desalniettemin: smakelijk bakje. :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 14-02-’22 00:42
ria

We proberen het gewoon Jan. Er zit toch ook gewoon koffie in die pads en zulke fijnproevers zijn we nu ook weer niet.

ria, (URL) - 14-02-’22 10:01
Didi

Een lief mens tante Trui in de film komt ze ook heel ontwapenend over.

Didi, - 14-02-’22 11:15
ria

Didi? Wat leuk dat je reageert! :-D

ria, (URL) - 14-02-’22 17:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.