Gebeurtenissen

Vandaag kwamen Janny en Freek weer eens gezellig buurten. Ivo, hun jongste zoon was er ook bij, zijn huis wordt gebouwd en hij kijkt nu wat rond voor meubels en wat een mens zoal nodig heeft in een huis. Toevallig kreeg zijn nicht vandaag een 'nieuwe' bank en kon hij even helpen sjouwen samen met Joop.

Daarna wandelden we nog een kort rondje door de polder want het waaide toen net even heel hard, maar onze neus was toch behoorlijk opgefrist.

We zijn weer aardig bijgekletst over het ouder worden en alle bijkomstigheden. Janny bracht laatst net als ik ook een nachtje door in het ziekenhuis, zonder dat er eigenlijk achteraf iets ernstigs was.

Dingen gebeuren en die hebben impact, op wat voor manier dan ook. Je denkt erover na en neemt ze mee. Met z'n vieren vijven daarover praten gaat vaak makkelijker met af en toe een grapje, dat lucht soms op.

Wat de tekening betreft wil ik wel het volgende kwijt. Hij ziet er misschien grappig uit, ik heb gewoon iets getekend, naar vormen en kleuren gekeken en dan wordt het dit, ik ga echt niet van tevoren bedenken dat ik dit ga tekenen.

Waar het dan op lijkt mag iedereen voor zich uitmaken. Maar na een aantal jaren gepest te zijn kunnen onderlinge grapjes soms overkomen als pesterijen. Ik weet ook zeker dat dat niet de bedoeling is, maar het voelt wel zo en daar word ik dan vooral nog onzekerder van. En nee ik ben niet zielig, maar het is wel gebeurd.

Ria Donderdag 17 Februari 2022 at 6:24 pm | | Standaard

drie reacties

Renesmurf

Ach ja, dat is wat het doet met de mensen, denk ik. Oorzaak en gevolg. Daarmee praat ik het natuurlijk niet goed.

Renesmurf, (URL) - 17-02-’22 20:51
Maria

Pesters zijn altijd losers. Laat je niet door die losers beïnvloeden. Je bent een kanjer en je tekeningen zijn heel bijzonder, creatief en kleurrijk.
Vooral dóórgaan! Je weet wel wie dat zei.
Groetjes!

Maria, - 17-02-’22 21:28
Sjoerd

Ik zie er een leuke teckel in…

Sjoerd, (URL) - 18-02-’22 09:36
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.