Bomen

Deze bomen zie ik bijna elke dag wel twee keer. Erg fotogeniek zijn ze niet. Het zijn geen mooie bomen, ze zijn wel erg hoog dus beeldbepalend voor de omgeving.  Als je een foto van ze wilt maken zijn er erg veel storende factoren zoals lantaarnpalen, brievenbussen, rolemmers, dus dat doe ik niet zo vaak.

Je loopt er eigenlijk onderlangs omdat ze bovenaan een oprit staan. Bij storm gaan ze dan ook behoorlijk tekeer.

Vanmiddag stonden ze mooi in de zon, de lucht was blauw en ze trokken mijn aandacht, dat gebeurt soms ineens. Ik liep een stukje terug en probeerde ze zo voordelig mogelijk vast te leggen.

Eigenlijk lijken ze wel een beetje op mij. Ik zie er ook niet altijd (altijd niet) op mijn voordeligst uit, daar doe ik ook mijn best niet voor want ze moeten me maar nemen zoals ik ben. Behalve soms dan, als de zon schijnt en ik er zin in heb. 

Als ik boos ben ga ik ook tekeer, dan kan ik ook best lawaai maken. Zoals hier, dan roep ik ook maar wat er in me opkomt. Ik ga echt niet eerst zitten verzinnen wat ik eens zal gaan schrijven. Jullie doen het er dan maar mee en als ik dan denk dat God gokverslaafd is geworden omdat hij maar wat raak doet, niet dat ik denk dat hij echt bestaat, maar er zijn mensen die dat wel doen, dan is dat een soort fantasie. Want dat heb ik ook genoeg.

Vandaag was een fijne dag. Joop zette de potten buiten en fietste. Ik deed boodschappen en wandelde, een rondje met het hondje.

Ria Donderdag 03 Maart 2022 at 7:01 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

zeven reacties

hanscke

Ik heb mijzelf ook weer herpakt. Niet steeds het nieuws willen zien. De blauwe luchten zijn zo mooi. De bomen staan er mooi op. Het is niet te hopen dat ze bij een storm omwaaien, want dan wordt het een aardige ravage.

hanscke, (URL) - 03-03-’22 20:14
Jeanne

Mooi!

Jeanne, (URL) - 03-03-’22 21:16
Renesmurf

Bomen zijn altijd mooi, en mooi van zichzelf, en het allermooist in de zomer. Sommige mensen houden niet van natuurlijke vormen, dat kan. En ik zeg ook wat ik wil, wie dat niet doet is maar saai.

Renesmurf, (URL) - 03-03-’22 22:47
Jan K. alias Afanja

Dat is inderdaad vast een beeldbepalend groepje bomen. Ik heb zoiets lang gehad het een hoge oude en roestige silo bij een boerderij. Sinds die een jaar of 15 geleden werd gesloopt, mis ik er nog steeds iets in het landschap.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 04-03-’22 00:36
Sjoerd

Geneet van ‘t laeve zolang este kins
Maak sjpas en plezeer, de laefs toch mèr ins
Want sjtraks, es ‘t te laat, is hubste sjpiet dervan
Geneet dus van ‘t laeve zolang es ‘t nog kan…

Een tekst van Sjef Diederen uit Hoensbroek

Sjoerd, (URL) - 04-03-’22 07:58
John

Zeggen we niet allemaal wat we willen? En reageren we ook niet allemaal zoals we willen?
Bomen kunnen niet lelijk zijn, mensen wel, zeker in gedrag.

John, (URL) - 04-03-’22 08:05
ria

Daar heb je helemaal gelijk in John. Ik hoop niet dat je mij lelijk vindt ;-)

ria, (URL) - 04-03-’22 10:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.