Van het gas af

Joop moest vanmorgen na de vorige maandagochtendperikelen op controle bij de dokter, dat deed hij. Geen problemen meer maar ze verzekerde nog eens er niet te licht over te gaan denken, want maagklachten en hartklachten zijn ook voor hun zonder het benodigde filmpje bijna niet te onderscheiden, dus geen risico's.

We zijn begonnen met het aanvragen van wat offertes. We willen van het gas af, als dat tenminste een beetje te betalen is. Om te beginnen nog maar wat zonnecollectoren erbij, dat gebeurt donderdag al! Er zei iemand af en wij konden daarvoor in de plaats. Heel fijn. Dat is één.

De volgende stap wordt de warmtepomp, nog steeds een lelijk ding, maar als je binnen zit zie je daar niets van. Eerst maar eens de prijs afwachten. De leiding om elektrisch te koken is er, dat hadden we eigenlijk beter gelijk kunnen doen toen we hier kwamen wonen, maar ja je kunt niet alles van tevoren bekijken.

Verder veel binnen, wel onze rondjes gedaan, maar het was een frisse boel buiten en aan die temperatuur kan gelukkig nog niets geregeld worden. Bij kou gewoon een jas aan en een muts op, maar binnen op de bank staat dat wel een beetje raar.

Een leuke poes onderweg, nog nergens een lammetje te bekennen.

Ria Maandag 07 Maart 2022 at 6:41 pm | | Standaard

drie reacties

John

Ik ben afhankelijk van mijn huurbaas om van het gas af te gaan. Gas is gewoon niet meer te betalen, en het eind is niet in zicht volgens mij.

John, (URL) - 08-03-’22 07:57
Sjoerd

Goede voornemens zijn dat allemaal. Heel mooi.

Sjoerd, (URL) - 08-03-’22 07:59
Jan K. alias Afanja

Wij hebben vorige week een (eerste) infrarood verwarmingspaneel gekocht. Hiermee kunnen we met het zonnige weer van nu de woonkamer warm genoeg houden zonder dat Poetin er een cent aan verdient.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 08-03-’22 10:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.