Vreemd

♦ kandelaberen ‘het op bepaalde wijze snoeien van bomen’.

(kandelaberde, heeft en is gekandelaberd), (ook: kandelaren), bomen snoeien door zowel de eindscheut in te korten als ook alle zijtakken op enige afstand van de stam af te zagen.

Dat is er gebeurd met deze boom en die zal de komende jaren echt niet omwaaien. Ik blijf het een raar word vinden en vroeg me af hoe ik het moest vervoegen.

Dit is een rare foto. De roofvogel vloog op en ik pakte mijn fototoestel want hij had iets in zijn bek en vloog niet heel hard weg. Maar toen ik weer keek zag ik hem niet meer en heel in de verte een stip op het land waar ik op inzoomde, geen idee of het dezelfde was. Nou, ik weet het niet hoor, had hij een haas in zijn bek...? dat lijkt me sterk of misschien een jong haasje, of is dit gewoon toeval. 

Gelopen en weeral gefietst vandaag. Iets minder wind, maar eigenlijk nog teveel voor de fiets. De nodige kilometers gemaakt zodoende.

Vandaag was er voor het eerst na corona weer Strao op Scharendijke. Daar moet ik eerlijk gezegd niet meer aan denken, kou lijden en daarna van kroeg naar kroeg en de volgende dag een kater. Die tijd is geweest.

Ria Zaterdag 12 Maart 2022 at 6:24 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

vijf reacties

Sjoerd

Leuk toch, zo’n kater…

Sjoerd, (URL) - 12-03-’22 23:18
John

Voor mij ook nooit geen kater. Al heel lang niet meer.
Op de foto zie ik niets bij de vogel in z’n bek. Die tulpen zijn toch prachtig.

John, (URL) - 13-03-’22 08:28
Ellen

Wat mooi die anemonen. Staan ze bij jou in een bak/pot ? Ik heb ze afgelopen najaar gepoot in de tuin maar zie nog geen bloem.

Ellen, - 13-03-’22 09:38
ria

Ja, gewoon in een pot en als ze uitgbloeid zijn zet je ze in hoekje tot volgend voorjaar, zijn winterhard.

ria, (URL) - 13-03-’22 09:51
Jan K. alias Afanja

Over sommige woorden moet je niet te lang nadenken, kandelaberen is zo’n woord. :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 13-03-’22 10:32
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.