Gezondheid

De dag begon weer iets anders dan anders. Joop kon zijn fiets ophalen, er was weer iets stuk en dat was nu gerepareerd (mijn fiets is nooit stuk). Hij deed dat met de bus, de fietsenmaker is twee haltes verder, je kunt het ook lopen, maar Joop fietst nu eenmaal liever. Ik had toen mijn ochtendrondje er al opzitten.

Daarna boodschappen gehaald op Scharendijke, het lijkt iets drukker te worden. Ik kwam een oude schoolvriendin tegen en dronk een kopje koffie bij haar thuis. Ik had het al zo vaak beloofd en nu zaten we gezellig even in haar tuintje. Ze heeft al jaren Parkinson, dat valt niet mee maar het is een dapper mens. Je hebt ook weinig keus natuurlijk.

Daarna naar de biologische groenteboer op de fiets. Het aantal Parkinsonpatienten is de laatste jaren verdrievoudigd vertelde ze en daar schijnen de pesticiden van grote invloed op te zijn. Niet dat er in mijn geval nog veel aan te doen zou zijn, maar gezond eten blijft toch erg belangrijk, zelfs mijn wijntje is biologisch

En het zal best nodig zijn en het zal best aan hele strenge regels gebonden zijn, maar waarom er nu zonder dat er nog maar iets op het land staat volop met spoeimachines gereden wordt is me een raadsel.

Daarna lekker even in de zon geluierd

Janny had twee dagen corona, is alweer klachtenvrij en deed gewoon weer boodschappen. Corona stelt ook niets meer voor. In de meeste gevallen dan tenminste. Er zijn ook mensen die er wel degelijk maanden last van hebben.

Ria Donderdag 24 Maart 2022 at 7:05 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

vier reacties

Renesmurf

Ja, als je soms eens nadenkt begrijp je het steeds minder. Het was een heerlijk weertje deze week.

Renesmurf, (URL) - 24-03-’22 22:52
Sjoerd

Het is een hele kunst om gezond oud te worden.

Sjoerd, (URL) - 25-03-’22 07:54
Dhyan

@Sjoerd, nog afgezien daarvan waar het lichaam het zelf laat afweten.

Dhyan, - 25-03-’22 09:05
John

De mens vernietigd zichzelf feitelijk. Wijn is een van de grote boosdoeners dus goed dat jullie die ook biologisch drinken.

John, (URL) - 25-03-’22 14:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.