Op stap

Nou, ik mag het nu vertellen hoor, want waar tover ik anders over een tijdje ineens een baby vandaan, dat is toch lastig.

Joop en ik worden overgrootvader en overgrootmoeder, het woord alleen al! Dat ben je niet zomaar..

Voor Sil en Cor ook een stap verder, zij worden oma en opa en Yara trotse BAM moeder. Voor iedereen even wennen zodoende, ik wilde toen gewoon te snel.

Wij waren gisteren op de gender reveal party, daar hadden wij nog nooit van gehoord, in onze familie is het nu eenmaal niet zo druk met de baby's. Nu weten we daar alles van.

Jammer dat het zo koud was, er was een tent opgezet en er waren kachels, als je kleinbehuisd bent is dat een goede oplossing, alleen de lente wilde nog niet erg meewerken.

En het werd... een meisje!

Toen het feestje ten einde liep togen wij naar Veessen waar we zouden overnachten bij een AirB&B. Het zag er mooi uit op de foto's, klein maar we hadden niet veel nodig en we hadden hapjes en wijn meegenomen zodat we niet meer de deur uit hoefden. De meneer heette ons welkom en er brandde een kacheltje, dus het zou wel meevallen. We waren nog wel steeds koud van het feestje en eenmaal binnen werd het ook niet veel warmer. Alles was natuurlijk door en door koud, de bedden en de vloer, alles gewoon.

Al met al werd het een koude nacht. Het was goed hoor, lekker bed en dekbed ook goed en er waren extra dekens, wij hadden zelf Nepalese dekentjes meegenomen. Maar toch werd het niet echt behaaglijk. Joop sliep snel, ik om half vier nog niet. Daarna nog even wel, ineens was het licht. Fijn!

Om elf uur zouden we bij Jaap en Betsy zijn, maar als je vroeg op bent is dat best laat, dus we wandelden een rondje om wat op te warmen en in Deventer dronken we koffie op een terras in de zon, dat was heerlijk!

Daarna bij Jaap en Betsy op de koffie. Erg gezellig en we zouden na het bezoek terugrijden naar Hattum, waar de tentoonstelling van Jaap is, maar eenmaal terug bij de auto zagen we het niet meer zitten, weer 32km de andere kant op en weer 32km terug richting huis, met een museumbezoek daar tussenin terwijl ik weet dat dat Joop niet zoveel zegt. Natuurlijk vindt hij ze mooi maar na een stuk of wat heeft hij het wel gezien met zijn slechte ogen. We besloten de 200km richting huis te rijden, we hadden genoeg kou gehad.

Jammer, maar wij hebben de kunstenaar zelf ontmoet! Veel leuker! En hij heeft zijn boek vol met zijn stillevens  gesigneerd! Ik kan ze elke dag bekijken!  

 Ik had Betsy en Jaap getekend als dank voor hun steun en support, want als ik een tekening klaar heb mail ik die. Soms komt er een bewonderende reactie, jaloezie op mijn fantasie, vaak ook niets, maar dat hoeft ook niet. Ik weet dat ze ze allebei waarderen, dat is fijn, dat doet een mens goed.

En nu zijn we alweer een paar uur thuis, Mir is al langs geweest, straks lekker vroeg naar bed.

Ria Zondag 03 April 2022 at 4:06 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

tien reacties

Coby

Van harte gefeliciteerd met de op komst zijnde achterkleindochter….dat is toch prachtig mooi, geniet ervan.

Coby, - 03-04-’22 20:21
ria

Dankje Coby! :-)

ria, (URL) - 03-04-’22 20:26
Irene

Zo dat was een drukke dag, straks lekker slapen.

Irene, (URL) - 03-04-’22 22:14
Renesmurf

Van harte gefeliciteerd! Soms maak je keuzes of je het nog wel of geen zin heeft om iets te doen, zo gaat dat in het leven.

Renesmurf, (URL) - 03-04-’22 22:53
Sjoerd

In onze tijd noemde ze dat toch een BOM, Bewust ongehuwde moeder. Maar dat maakt ook niet veel uit, als ze er maar gelukkig mee is.

Sjoerd, (URL) - 04-04-’22 08:25
Jan K. alias Afanja

Zo, dat was bepaald geen alledaags dagje. Maar wat leuk dat jullie grootouders worden, van harte gefeliciteerd!

Jan K. alias Afanja, (URL) - 04-04-’22 09:38
Dhyan

Dat was dan vlakbij Vaasen, had je ook nog even langs Mack gekund.

Dhyan, - 04-04-’22 12:53
ria

Ja daar heb ik wel aan gedacht, maar ja ik weet niet waar Mack woont ;-)

ria, (URL) - 04-04-’22 15:50
John

Gefeliciteerd :) Dat is toch wel speciaal, overgrootouders ben je niet zomaar nee, en tegenwoordig zie je het steeds minder.

John, (URL) - 05-04-’22 08:07
Margo

Leuk, gefeliciteerd! Wat worden kleine kindjes gauw groot, twee keer met je ogen knipperen en ze worden zelf mama!

Margo, - 08-04-’22 00:09
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.