Reizen en rijden

Joop deed vandaag een dagje Amsterdam met de bus en de trein, hij moest bij de Nelpalese ambassade zijn voor een visum. Vanmorgen om half negen vertrok hij en vanavond rond etenstijd was hij er weer, alles was goed gegaan. 

Hij dronk een kopje koffie  en liep een stukje  dat was het. Het ging hem voornamelijk om het reizen, hoe dat allemaal ging. Een visum kan je ook op het vliegveld krijgen, maar daar moet je dan vaak wachten, hij doet het liever zo en toen Ina nog leefde maakten ze daar een uitje van. Ik ging ook ooit eens mee.

Nu bleef ik thuis en verdiepte me in het verlengen van mijn rijbewijs, een paar weken geleden kreeg ik de brief van het CBR. Dat is nogal niet niks. Eerst aanvragen bij het CBR dat kost al ruim veertig euro, dan krijg je de formulieren en daarmee moet je dan niet naar je eigen huisarts maar in mijn geval naar een fysiotherapeut in Zierikzee. Afspraak gemaakt, nu moet er nog een pasfoto komen en die verklaring kost dan ook nog eens ruim vijftig euro en dan zal je misschien ook nog wel iets aan de gemeente moeten betalen ... belachelijk! Maar ja, als ik wil blijven rijden moet het toch even gebeuren.

Vanmorgen zag ik het ineens... de boshyacinten bloeien! En niet zomaar eentje maar gewoon een hele dijk vol.

Vanmiddag liep ik naar Brouwershaven om vis. Het meerkoetje wordt niet warm of koud van me en blijft lekker op haar eieren zitten, ik denk dat ze me inmiddels wel kent... daar heb je haar weer met die zwarte jas, die maakt alleen maar even een foto....

Ria Vrijdag 08 April 2022 at 7:02 pm | | Standaard

twaalf reacties

Sjoerd

Door die papierwinkel moet ik straks natuurlijk ook om mijn rijbewijs te verlengen

Sjoerd, (URL) - 08-04-’22 20:45
Jan K. alias Afanja

Dat was een druk regeldagje bij jullie. Dat is dan maar gedaan.
Ik zal morgen eens kijken hoe ver de bosanemoontjes in onze voortuin zijn.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 08-04-’22 21:37
ria

@Sjoerd jij wordt toch nog geen 75?

ria, (URL) - 08-04-’22 21:39
Renesmurf

Het is schandalig hoe je aan een nieuwe rijbewijs moet komen, goed dat je dat eens zegt. In Belgie krijgt men een pasje voor het leven, hier moet alles steeds opnieuw verlengd, om de kas te spekken. Gelukkig hoef je hem niet aldoor opnieuw te halen.

Renesmurf, (URL) - 08-04-’22 21:43
ria

@renesmurf. Nee dat zou er nog bij moeten komen dan ging ik mijn boodschappen wel op de fiets doen. ;-)

ria, (URL) - 08-04-’22 22:24
Dhyan

Het wordt dan wel eens tijd om dat rijbewijs gedoe te uniformeren in Europees verband. Ik heb net gisteren mijn rijbewijs opgehaald bij de gemeente, daar moet je nog weer eens 41 euro betalen. Al met al heeft het zo’n honderdvijftig euro gekost. En over vijf jaar gaat het weer opnieuw loos. Het bevreemd me wel dat je naar een fysiotherapeut moet, dat behoort toch een arts te zijn (die ook je huisarts mag zijn, maar huisartsen weigeren eigen patiënten te keuren). Dus toen naar een arts die niks anders doet dat dit soort keuringen en wilde voor die tien minuten € 50,— handje contantje.

Dhyan, - 09-04-’22 11:09
ria

Ik kan naar Fysant

https://www.fysant.nl/

Misschien komt daar speciaal een arts, ik heb geen idee. Een heel keuringsverslag uitgeprint dat ze dan in moeten vullen (vinkjes zetten) voor €52
Ik belde ook eerst onze eigen huisarts, maar die gaf me een telefoonnummer. Daar werd me verteld (bandje) dat ik online een afspraak kon maken dan kreeg ik 5% korting. Online kon ik kiezen voor verschillende locaties, dit was de dichtst bij zijnde. Joop moest nog naar Goes twee jaar geleden.

ria, (URL) - 09-04-’22 11:26
ria

Nou de linken werken niet meer, misschien is er iets niet goed aangevinkt ;-)

ria, (URL) - 09-04-’22 11:27
hanscke

Ooit leek dat zo ver weg, gekeurd moeten worden om weer een rijbewijs te kunnen verlengen, maar het komt steeds dichterbij…. ik hoor het rond om mij heen en nog even dan ben ik zelf ook aan de beurt.
Gaat Joop toch weer een verre reis maken?

hanscke, (URL) - 09-04-’22 20:03
ria

Joop gaat volgende maand voor, zoals het er nu naar uitziet , de laatste keer naar Nepal. Je weet het natuurlijk nooit. Hij gaat geen tocht meer maken, maar de mensen ontmoeten die hij daar kent, bekende plekjes opzoeken, gewoon vakantie vieren.

ria, (URL) - 09-04-’22 21:37
John

Ja, een heel gedoe om zo je rijbewijs te verlengen. Vooral de kosten zijn hoog. Ga maar eens terugrekenen naar guldens.

John, (URL) - 10-04-’22 08:28
Margo

Ja, Jan wordt ook 75 dus moet ook gekeurd worden en de hele heisa. Hij heeft deze week keuring. Hopen dat alles goed gaat!

Margo, - 12-04-’22 16:04
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.