Hey hey

Als frontman van Boombox was Khlyvnyuk in februari bezig aan een tour door Amerika toen Oekraïne werd binnengevallen. De zanger is toen teruggekeerd naar zijn thuisland om tegen de Russen te vechten.

Een video waarin Khlyvnyuk op een plein in Kyiv het Oekraïense patriottische lied The Red Viburnum zong ging onlangs viral.

Alle opbrengsten van de single gaan naar Oekraïne. "Ik hoop dat het veel steun en publiciteit voortbrengt", laat David Gilmour in een statement weten. "We hopen veel geld in te zamelen voor goede doelen, en morele steun te bieden. Op deze manier willen we onze steun aan Oekraïne betuigen en laten zien dat het grootste deel van de wereld niet accepteert dat een grootmacht een democratisch land binnen kan vallen."

 Inmiddels ruim 5miljoen hits.

En dit is het originele Oekraïnse Red Viburnum.

Ik vind het mooi, indrukwekkend en bijzonder.

UPDATE:

De link van Jan.

Ria Zaterdag 09 April 2022 at 7:40 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

vier reacties

Jan K. alias Afanja

Ik twijfel wat over het gebruik van de naam Pink Floyd sinds er nog maar twee man over zijn van de originele bezetting. Maar vooruit, het is voor het goede doel en van David Gilmour krijg ik nog altijd niet snel genoeg.
Die originele versie vind ik overigens minstens zo mooi. En dan is deze er ook nog: https://youtu.be/ZztmQsSAqfo

Jan K. alias Afanja, (URL) - 10-04-’22 00:27
Sjoerd

het wordt gewoon tijd dat er een einde aan komt.

Sjoerd, (URL) - 10-04-’22 08:10
John

David Gilmour was eigenlijk met pensioen. Was dan ook verrast toen ik van de week hoorde dat hij deze plaat had gemaakt.

John, (URL) - 10-04-’22 08:26
ria

@Jan ik heb hem er bij gezet, want die mag ook niet ontbreken.

ria, (URL) - 10-04-’22 11:17
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.