Op reis

Soms twijfel je aan alles (ik tenminste). Gaat het wel goed, doe ik het wel goed, komt het wel goed, wanneer zal het fout gaan en wat kunnen we (kan ik) daaraan doen. Heel ingewikkeld soms hoor in dat hoofd van mij. Ik heb dat geloof ik nog nooit zo erg gehad en misschien heeft het ook met het ouder worden te maken en de reis van Joop, dat ook en ook vooral wat anderen er dan van vinden.

Eigenlijk hebben we ons daar nog nooit druk over gemaakt, hoe zwaar de tocht ook was, je bent jong en je doet wat, of niet. Nu is hij wat ouder en maakt een reis, niet eens een tocht. Hij is geopereerd, mankeert niets, tenminste niet op het eerste oog en we kunnen allemaal struikelen of van de trap af vallen, maar om je daar van tevoren zorgen over te maken is erg overdreven.

Er is ook corona (Joop heeft 4 prikken gehad) en oorlog (Nepal ligt vlakbij China?) ja en? En omdat dat allemaal gezegd werd, werd Joop steeds stiller omdat hij dat niet leuk vond op zijn minst en daardoor dacht ik weer dat er van alles anders was. We zijn nu eenmaal allebei niet van die praters.

En daarom knapte er gisteren wat, zorgen, bemoeienissen, we zien ervan af. Het komt zoals het komt, zoals we dat eigenlijk altijd gedaan hebben. Dat ik een beetje klaar met Nepal ben (het is tenslotte niet mijn ding) wil nog niet zeggen dat Joop dat is. Ik heb het hem altijd gegund, al die vakanties, cursussen en alles ging altijd vanzelf. We maakten ons geen zorgen en dat gaan we nu ook niet doen. 

Hij gaat er gewoon nog een keer lekker van genieten! Zes mei is het zover, het is ook al te vaak uitgesteld, maar ja daardoor heeft hij ook wel die operatie gehad, waardoor er (nog) minder zorgen zijn. Nog even geduld.

Het was lekker blote knieenweer vandaag.

Ria Zondag 17 April 2022 at 6:33 pm | | Standaard

zeven reacties

Sjoerd

We noemen dat hier korte rokjesdag… En ach, je leeft maar een keer, doe dat dan ook en laat je door anderen niet gek maken.

Sjoerd, (URL) - 17-04-’22 21:55
Peter de Ruijter

Loslaten betekent tijdelijk het houvast verliezen. Niet loslaten betekent voor altijd het houvast verliezen.
Sören Kierkegaard

Peter de Ruijter, (URL) - 17-04-’22 23:52
ria

Dankjewel Peter.

ria, (URL) - 18-04-’22 07:59
John

Wat anderen van je/jullie vinden en wat jullie doen zoals Joop zijn reis, is geheel aan jullie. Je bent zo oud als je je voelt en ik ken genoeg oudere mensen die nog van alles ondernemen waar jonge mensen niet eens aan durven te beginnen. Ook moet je je partner gunnen wat hij of zij wil doen in het leven. Dat is houden van.

John, (URL) - 18-04-’22 08:09
ria

Dat is zeker zo John, maar je zou ze de kost moeten geven die niet alleen op vakantie mogen, of de dingen doen die ze graag zouden willen doen.

ria, (URL) - 18-04-’22 11:44
Jan K. alias Afanja

Je hebt gelijk, op een bepaald moment moet je gewoon de knoop doorhakken. Zoals je al schreef, het is altijd goed gegaan. Joop loopt duidelijk niet in 7 sloten tegelijk, dat heeft hij wel bewezen. En natuurlijk kan er altijd iets gebeuren, maar dat kan ook tijdens een fietstochtje bij jullie in de buurt. Daar sta je ook niet dagelijks bij stil, en dat is maar goed ook!

Jan K. alias Afanja, (URL) - 18-04-’22 16:15
John

Ik weet het, Ria. Zie het ook om me heen, en wij gaan zelf zelden samen richting het buitenland. Ik vind het eerlijk gezegd wel lekker om hier een paar weken alleen te zijn.

John, (URL) - 19-04-’22 13:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.