Oranje franje

Zo. de boel is weer versierd. Elk huishouden krijgt elk jaar een sliert vlaggetjes van vijf meter in de bus van de Oranjevereniging. Ik probeer ze te bewaren, er gaat er weleens eentje stuk, maar met de nieuwe erbij heb ik er inmiddels vijf.

Er zijn mensen die hier al veel langer wonen dan ik en toch alleen maar het nieuwe sliertje ophangen, dat snap ik niet.... maar daar zal ik wel te dom voor zijn.

Het feest kan beginnen, de tent staat en er wordt al geoefend, het klinkt alweer heel gezellig.

Er werd mij vanmorgen gevraagd of ik foto's wilde maken van de muziek morgenochtend. Nut en Uitspanning gaat op een platte kar en begeleid zo de optocht. Maar allereerst het Wilhelmus natuurlijk en het hijsen van de vlag. 

Fijne dag allemaal morgen!

Ria Dinsdag 26 April 2022 at 6:40 pm | | Standaard
Gebruikte Tags:

zes reacties

Margo

Hier geen oranje. Geen fan van de Oranjes. Ik hoop op een mooie dag.

Margo, - 26-04-’22 19:21
ria

Ik ben gek op oranje!

ria, (URL) - 26-04-’22 21:02
Renesmurf

Mensen gooien het na afloop weg, net als de kerstmeuk, en dan volgende keer weer nieuwe kopen. Oranje meuk koopt men niet, daarom krijgt men dat gratis.

Renesmurf, (URL) - 26-04-’22 22:33
Jan K. alias Afanja

Zelf doe ik niet mee aan de festiviteiten t.g.v. onze huidige koning. Ik zoek liever een rustig plekje in de natuur op. Maar ik wens iedereen die daar behoefte aan heeft een zonnige feestdag. Dat dus wel. :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 27-04-’22 00:19
Sjoerd

Die zie je hier in of om het huis niet hangen. Ik ben geen oranje fan. Volgens mij gooien de mensen die na afloop weg, je krijgt toch ieder jaar nieuwe.

Sjoerd, (URL) - 27-04-’22 07:53
John

Hier hangen vlaggetjes in de straat maar dat doet de Oranjevereniging elk jaar. Ik doe er niet aan mee, want de koning mogen ze stelen van mij.

John, (URL) - 27-04-’22 08:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.