Vreemde vogels

Kijk daar zijn we alweer! Vanmorgen vroeg om kwart over zeven alweer onderweg. We waren vroeg op en na de thee vonden we het best weer tijd voor een rondje. 

De fiets van Joop is nog bij Mir, daar heeft hij ook nog geen zin in, dus we lopen samen, dat is ook goed. Twee rondjes zoals ik altijd doe. Het waait ook nog steeds behoorlijk hard.

De koekoek begeleidt ons daarbij en ineens vond ik het gek. Een koekoek komt uit het ei in een vreemd nest bij vogels die anders piepen, hoe weet hij dan dat hij 'koekoek' moet roepen?

Een Chinees die door Nederlanders wordt geadopteerd na zijn geboorte, gaat ook gewoon Nederlands praten. Of zie ik iets over het hoofd?

Ria Zaterdag 28 Mei 2022 at 6:30 pm | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

En je kunt een papegaai ook Zeeuws leren spreken.

Sjoerd, (URL) - 28-05-’22 19:42
Jan K. alias Afanja

De koekoek is bij zijn geboorte blijkbaar beter uitgerust en taalvaardiger dan de mens. De koekoek hoeft zijn taal niet te leren van zijn ouders, de mens wel. ;-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 28-05-’22 22:46
Margo

Haha, leuke gedachte!

Margo, - 28-05-’22 23:05
John

Dat is nu het verschil in hersengrote bij mensen en dieren. Ja, wind genoeg de laatste tijd. Ik heb het idee dat het de laatste maanden alleen maar flink waait.

John, (URL) - 29-05-’22 08:02
Irene

Knap stelletje!

Irene, (URL) - 29-05-’22 13:08
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.