Logisch

Vroeg dag want de gordijnenophanger zou komen en daarvoor moest natuurlijk het meubilair wat verschoven worden. En nu hangen ze. Het staat leuk, knusser, of het dempt merk ik nog niet, het is ook nog lang niet donker, maar het gaat ook niet om de inkijk als de lampen aan zijn, daar kunnen ook de lamellen een beetje dichter voor, maar het gaat vooral om winterse kou, als die ooit nog komt, ik vind het vooral nu al knusser.

We hebben de rails wat langer gelaten zodat ze nu links en rechts van de ramen kunnen hangen, maar eigenlijk was eerst de bedoeling ze in het midden te hangen, dat was voor mij het meest logisch, gek eigenlijk ik dacht er niet eens bij na. Mijn zus keek als eerste een beetje vreemd toen ik het zei en daarna kwam Joop met de gedachte, dus gisteren heb ik maar even het plan van een langere rails doorgegeven, nu kunnen we raak schuiven, links rechts of in het midden, geen stoppers.

Daarna nog met planten in de weer en alles weer op zijn plek, maar vanmiddag nog een rondje gewandeld. 

De bloemen staan bij een pas verkocht huis dat ze helemaal aan het uitbreken zijn. Een laatste groet van de overleden vrouw die daar woonde en die volgens mij ook altijd op Zonnemaire heeft gewoond, maar dat weet ik niet zeker. Ik kende haar van vroeger, tenminste ik wist dat ze er was, ze was ouder dan ik en sinds ik hier weer woonde groetten we elkaar en af en toe een praatje. 

Mooi dat we op deze manier toch weer even aan haar denken, wie ze was en wat ze deed, het was haar leven.

Ria Vrijdag 10 Juni 2022 at 6:45 pm | | Standaard

zes reacties

Sjoerd

Mooie gordijnen Ria… En een bloemetje als afscheid.

Sjoerd, (URL) - 10-06-’22 20:47
irene

Ziet er geweldig uit. My favorire color. Maar in het midden zouden ze toch over je tekeningen heen hangen of zie ik dat verkeerd?

irene, (URL) - 10-06-’22 21:36
ria

Uh, nou dat masker wat nu rechts hangt hing daar, dus dat had ik al verhangen… nu ze voorlopig eerst links en rechts hangen heb ik daar een paar kleintjes van de laatste dagen gehangen, lijstjes had ik nog liggen en als de gordijnen dicht zijn hangen ze erachter, of we laten een stukje open, allemaal mogelijkheden, als er niets vast zit, kun je schuiven tot je een ons weegt :-D

ria, (URL) - 10-06-’22 21:45
Jan K. alias Afanja

Ziet er netjes uit met die nieuwe gordijnen, de kleur staat me ook wel aan. Maar dat laatste geldt ook voor de kleur van die bloemen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 11-06-’22 10:56
Mir

Mooi

Mir, - 12-06-’22 10:48
ria

❤️

ria, (URL) - 12-06-’22 15:50
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.