Vast is vast

Hij hangt. In het vervolg wordt ons warme water niet meer verwarmd door de cv ketel maar door de electrische boiler. Het ging best vlot, het ophngen ook, hij leek al wel 20kg lichter dan gisteren. De ophangdingen zaten goed en nadat ik gewandeld had was de klus geklaard. Tenminste dat dachten we. Ik had niets gehoord, maar Joop blijkbaar wel (hij had zeker zijn gehoorapparaat in), want er was een koppeling los gesprongen. Toch nog een natte boel, nu ja is het daar ook eens gedweild, dat doe ik anders nooit. 

Vast is vast zei zijn leraar vroeger altijd bij het aandraaien van koppelingen., maar wat als je krachten niet meer hetzelfde zijn en de routine niet meer aanwezig. Nadien was hij zelf leraar en dezelfde term zal hij ook best gebruikt hebben.

Het is natuurlijk erg belangrijk of je ziet dat iets goed in elkaar geschoven zit en/of het ringetje recht zit en meer van zulke zaken. Joop ziet het gewoon niet meer goed. Gistermorgen had hij wel dood kunnen vallen zei hij nuchter toen ik uit bed kwam. MIjn bloemengietertje stond voor de achterdeur,, dat ziet hij dan gewoon niet en was wel gevallen. Gelukkig goed afgelopen.

Lekker gewandeld vandaag, het lijkt een stuk frisser natuurlijk maar nog steeds erg warm. Vanmiddag weer samen met Bard. En ook het koninginnekruid bloeit weer, de zomer vordert.

Ria Woensdag 20 Juli 2022 at 7:27 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

vijf reacties

Sjoerd

Langzaam maar zeker gaat de zomer weer voorbij… Het mag voor mij nog even duren, maar tegenhouden kun je het toch niet. Mooi dat alles weer hangt…

Sjoerd, (URL) - 20-07-’22 20:39
Renesmurf

Ja, als je het zelf niet met plezier kan doen moet je anderen inschakelen. Doodgaan kan altijd nog en ook maar één keertje.

Renesmurf, (URL) - 20-07-’22 22:32
Jan K. alias Afanja

Goed werk, dan is dat ook maar weer klaar.
Dat lijkt me ook wel een raar plekje voor een bloemengietertje.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 21-07-’22 00:11
John

Vast is vast is ook mijn moto. Jullie zijn weer een beetje meer van het gas af.

John, (URL) - 21-07-’22 10:29
Dhyan

Waarom zou je van het gas af moeten omdat een rare Putin het als sanctiemiddel gebruikt ? We hebben ook gasvondsten in de Noordzee. Helaas heeft onze overheid die opbrengst voor het gewin middels (goedkope) contracten al verkwanselt aan het buitenland. Straks is er ook een elektriciteit tekort.

Dhyan, - 23-07-’22 08:54
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.