Gemijmer

Er stond vandaag een heerlijk windje van zee en daarom liep ik vanmiddag een rondje bovenop Zeedijk. Sinds de aanleg van de Brouwersdam  is het natuurlijk allang geen echte zeedijk meer, geen eb en vloed meer te bekennen, maar hoog is hij wel. Vroeger was het gewoon 'de Grevelingen' en nu dus 'het Grevelingenmeer'.

We gingen hier vaak vissen in de tijd dat we verkering hadden, die bosjes waren er allemaal nog niet, want er was eb en vloed en zout water, dan groeit er niet zoveel.

De platen zijn nu ook allemaal begroeid, daar groeide ook niets vroeger. Daar voeren we jaren later met onze boot naar toe. Gingen voor anker en vierden vakantie met de kinderen.

Als ik achter de dijk loop komt dat allemaal niet naar boven, dan kijk ik naar het land en de lucht, die vanmiddag trouwens ook weer best bijzonder was, van die vreemde flarden maar ook schattige wolkjes en stukken grijs en blauw, het was een mengelmoes.

Eenmaal weer thuis kwamen er pruimen voorbij ergens op het www, te koop in de Veerhoek. Ik had nog geen pruim gehad dit jaar dus ik stapte gelijk maar op de fiets!

Ze zijn heerlijk!

Ria Maandag 01 Augustus 2022 at 6:56 pm | | Standaard

zes reacties

Sjoerd

Haha, toeval, ik heb net een drietal pruimen gegeten. We hebben het hier nog even rustig gehouden.

Sjoerd, (URL) - 01-08-’22 22:05
John

Pruimen heb ik ook nog niet op dit jaar maar dat zal niet lang meer duren.

John, (URL) - 02-08-’22 07:46
Dhyan

Geweldig wat er allemaal mogelijk is en dat allemaal zo dicht bij huis.
Aparte wolken inderdaad, een surrealistisch landschap..

Dhyan, - 02-08-’22 09:24
Jan K. alias Afanja

Hier zijn de dijken helaas te ver weg voor een kuier met zulke mooie uitzichten. Het dijkje dat hier langs het riviertje de Drait ligt, levert een heel ander beeld op. Enige voordeel is dat je er eerder op de kruin van de dijk staat. En dat is voor mij dan toch ook weer mooi meegenomen. :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 02-08-’22 10:39
Ellen

Heerlijk de opal pruimen. Ik heb er al heel wat gegeten afgelopen week. Maar wat zijn ze bij de Veerhoek goedkoop. Ik betaal bij een kersen, pruimen boomgaard in de buurt 5,50 per kilo. Toch eens verder struinen.

Ellen, - 02-08-’22 10:49
ria

Het is ook maar 1 boom geloof ik, de kleinkinderen verdienen wat bij

ria, (URL) - 02-08-’22 13:34
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.