Huisjes en kruisjes

Sinds mei heb ik al jeuk op mijn rug. In juni keek Janny er eens naar, die zag niets bijzonders, aan Joop hoef ik het niet te vragen want die ziet niet zoveel meer, dus ik ging vanmorgen eens naar de dokter. Vreselijk vind ik dat altijd want ik kan dan niet zeggen dat ik verschrikkelijke jeuk heb, dat ik constant loop te krabben en de vellen erbij hangen want zo is het niet. Wel elke dag regelmatig behoorlijk jeuk maar er valt mee te leven. 

In de tijd dat het begon begon ik ook met de vitamine D tabletten schoot me gisteravond te binnen en ik googelde eens en wat staat er bij 'teveel vit.D' juist, jeuk. Dat moest het zijn. Afspraak voor vandaag stond al.

Volgens de dokter bestond dat niet, dat kan, er stond ook bij in zeer uitzonderlijke gevallen, nou dat kan ik dan toch zijn dacht ik nog. Ik slikte ook nog het verkeerde pilletje waarvan ik dacht dat het tegen de jeuk was, maar blijkbaar alleen bij allergie.

Daar zat ik dan weer met mijn goeie gedrag, dokter keek naar mijn rug en zag wat uitslag, droog, en ik krijg vaseline om te smeren en de prednison zalf die ik al had helpt ook maar die mocht ze niet geven blijkbaar, dat mag je niet teveel gebruiken. Eerst de halve tube die ik nog heb maar opmaken.

Ze stuurde me ook door naar de bloedprikpost, om te kijken of ik ergens allergisch voor ben, maar dat duurt een paar dagen.

Joop belde met de dokter. Hij kan nog steeds niet liggen van de pijn 's nachts sinds hij gevallen is en er toch waarschijnlijk ribben zijn gekneusd of gebroken. Overdag weinig tot geen last, fietsen, lopen en zitten geen probleem, alleen bij hoesten en liggen dus. Zes tot acht weken zei de dokter, dat wist hij al natuurlijk, maar ja...

Vanmiddag ging hij ook nog even naar de opticien of die misschien nog iets kon doen om beter te zien op de een of andere manier, maar hij zal er aan moeten wennen, al valt dat niet mee natuurlijk. Het laatste klusje is gedaan en ik hoop zo dat alles in één keer goed zit, maar dat weten we pas over een paar weken.

Het is een heel verhaal, maar dat moest even.

Verder worden de aardappels gerooid, is een zak hondenvoer gewoon in één keer acht euro duurder en fietsten we samen om een ijsje in Brouw vanmiddag.

De foto maakte ik vijftien jaar geleden om vanavond te plaatsen.

Ria Donderdag 18 Augustus 2022 at 6:57 pm | | Standaard

zeven reacties

Sjoerd

Hondevoer???

Sjoerd, (URL) - 19-08-’22 07:29
John

Ja, jeuk kan allerlei oorzaken hebben. Van onschuldig tot meer serieus. Goed dat je er toch mee naar de dokter ging.
Niet alleen hondenvoer is ineen klap 8 euro duurder. Ook kippenvoer is vreselijk duur. Mijn kippen moeten hee wat meer leggen eigenlijk om uit te komen nu.

John, (URL) - 19-08-’22 07:42
ria

@Sjoerd, wij hebben dan wel geen hond meer, maar andere mensen wel. Kattenvoer nog niet duurder?

ria, (URL) - 19-08-’22 08:15
Jan K. alias Afanja

Tja, het wordt allemaal wel anders, maar over het algemeen niet direct beter.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 19-08-’22 10:27
Dhyan

Ik werd een half jaar geleden om onverklaarbare redenen zo af en toe duizelig. De wereld begon te draaien en ik moest vastgehouden worden om niet om te vallen. Mijn omgeving maakte zich daarover ernstige zorgen en drongen aan op een doktersbezoek. In de winter heb ik een hogere dosis vitamine D (75 mcg) dan zomers (10 mcg). Van die hogere dosis had ik er verscheidene keren per ongeluk twee per dag geslikt. Dat bleek de oorzaak die ik gelukkig nog zelf ontdekte want de dokter was daar niet opgekomen.

Dhyan, - 19-08-’22 11:37
ria

Oh zie je wel, meestal wordt er gezegd dat je van vitamines (bijna) nooit teveel kunt slikken, mijn dokter was ook pertinent zeker dat het daar niet van kon komen. Ik slik ze nu maar even niet, die ik nam was 25mcg

ria, (URL) - 19-08-’22 13:43
Dhyan

De dosering van 75 mcg is echt veel te hoog dan moet je al bijna een zwarte huid hebben wil je in de winter niks aan D uit de resterende zonnestralen opnemen. Dus dat was al een vergissing. Alleen in de winter en dan 10 mcg is doorgaans genoeg, s’zomers krijg je voldoende vitamine D binnen.

Dhyan, - 19-08-’22 17:51
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.