Fotodingen

De foto's die ik kon en wilde scannen uit het album van mijn zus zitten nu netjes in de map "boekjanny'. Het zijn er niet zo heel veel want foto's die vastgeplakt zitten kunnen niet in de scanner.

We gingen na de ramp nog even terug om foto's te maken bij 'ons huis' dat naar later bleek al voor de ramp verkocht was. Het enige huis ongeveer dat ongeschonden lijkt, netjes aangekleed alweer. Wij woonden in bij mensen op de Ring. (Doeleman)

Dat huis had mijn vader vlak voor de oorlog laten bouwen en Janny en ik zijn daar allebei geboren, ik vertel het nog maar eens voor de zoveelste keer.  Maar zo leuk dat ik nu wat meer foto's van ons samen heb ook met onze ouders en Janny heeft ze nu ook digitaal.

Op de bovenste foto een vriendin van Janny erbij en opa? 

Daarna gingen we zoals bekend naar Zonnemaire en wel op 1 september 1953. Onze ouders deden veel definitiefs op 1 sept. zou later blijken. Ze begonnen om op die datum te trouwen (1939) en later zouden verhuizingen altijd op die datum plaats vinden, of toch de meeste.

Dat deed ik dus vanmorgen en een groot deel van de middag want ze moesten na het scannen nog uitgeknipt en zo. Daarna nog een rondje, het is nog steeds te warm.

Ria Dinsdag 30 Augustus 2022 at 7:02 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

zes reacties

Sjoerd

Je kunt van de andere foto’s gewoon een nieuwe foto maken met je smartphone. Moet je wel buiten doen, dat geeft het beste resultaat (niet in de zon…).

Sjoerd, (URL) - 31-08-’22 07:26
ria

Ja weet ik sjoerd, daar is ook een speciaal appje voor, fotoscan. Misschien dat ik er daar nog wat mee doe, maar ik vind scannen gewoon het mooist.

ria, (URL) - 31-08-’22 08:31
John

HEt lijkt me ook wel fijn om zulke oude foto herinneringen weer te hebben. HEt is toch ook je eigen geschiedenis.

John, (URL) - 31-08-’22 08:42
Dhyan

Ik vraag me bij de zin ‘dat naar later bleek al voor de ramp verkocht was’ hoe dat zit. Hadden je ouders het huis verkocht om ergens anders te gaan wonen dan?

Dhyan, - 31-08-’22 09:51
Jan K. alias Afanja

Zoals Sjoerd zegt, zou ik ook een paar foto’s met je mobieltje maken van een aantal van de oude foto’s. Heb ik ook gedaan met wat vastgeplakte foto’s uit een album van mijn moeder. De resultaten zijn zijn niet altijd 100%, maar goed genoeg om herinneringen mee te bewaren.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 31-08-’22 10:03
ria

@Dhyan, mijn zus en ik hebben nooit begrepen waarom we niet terug gingen naar ons ‘eigen’ huis nadat we weer terugkwamen uit Rotterdam waar we drie maanden geevacueerd waren geweest.
Mijn vader was na de oorlog bij de politie gegaan, daarvoor was hij landarbeider. Waarschijnlijk was hij al overgeplaatst van Dreischor naar Zonnemaire en zou dat per 1 september ingaan en waar we een huurhuis kregen. Tot zolang woonden we in bij mensen op Dreischor.
We hebben er denk ik nooit goed naar gevraagd, maar zo moet het gegaan zijn

ria, (URL) - 31-08-’22 12:07
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.