Wallen

Wat een rotdag. Ik schrok me rot toen ik vanmorgen in de spiegel keek, wat een wallen! LInks was het helemaal raak, daar was het ook nog rood en dik. Het trok ook niet weg, na een paar uur zag ik er nog niet uit. Het lijkt nu een beet, onderaan mijn wang hangt ook een bultje maar het jeukt niet. Mijn rug wel, die jeukt nog steeds. Soms lijkt het wat minder maar de laatste dagen is het weer raak. Zo dat moest even.

Joop was vanmorgen bij Visio in Goes, daar was hij nog niet zo lang geleden ook. Zijn ogen werden nog maar eens gemeten, dat was gelukkig gelijk gebleven. Gisteren op de bijeenkomst in Nieuwerkerk waar hij was had hij een man ontmoet met dezelfde klachten, alleen nog een graadje erger. De man mocht geen auto meer rijden, tv kijken, lezen en fietsen ging niet meer. De man had één wazig brillenglas, Joop had ook al zoiets geprobeerd, maar dan met een donkere, dat beviel niet.

Nu bij Visio vanmiddag hadden ze die wel in de vorm van plakkers om te proberen en op recept bij de dokter verkrijgbaar. Hij plakte er eentje op zijn bril en stapte op de fiets naar de apotheek, daarvandaan met een omweg weer naar huis, toen op de dijk ineens het licht begon te schijnen. Ineens was alles in de verte duidelijk en scherp te zien, feest! Hij was gelijk maar doorgefietst naar de opticien om ook zo'n glas te bestellen. Het went snel zegt hij en het kijkt rustiger en in de verte duidelijker dus.

De foto's zijn van gisteren, kinderkopjes en hele grote sleedoornbessen

Ria Woensdag 14 September 2022 at 6:38 pm | | Standaard

vier reacties

hanscke

En ik maar zoeken of ik iets over jeuk gemist had, ja bij huisjes en kruisjes dus.
Altijd weer fijn als er een beetje een oplossing is voor een ongemak en zeker als dat het zien betreft.

hanscke, (URL) - 14-09-’22 20:31
Renesmurf

Ja, gebreken en kwalen horen bij het leven, maar gezelligheid en lachen gelukkig ook, en dat komt ook wel weer.

Renesmurf, (URL) - 14-09-’22 22:38
Sjoerd

Er is in ieder geval alweer ene blij…

Sjoerd, (URL) - 15-09-’22 07:32
Jan K. alias Afanja

Vervelend van je jeuk, maar mooi nieuws voor Joop.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 15-09-’22 10:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.