Tuinieren

Heerlijk zacht en stil weer vanmorgen dus ik besloot om na de koffie de hedera van de buurvrouw, die over de schutting deze kant op komt kruipen weer eens te knippen. Dat doe ik twee keer per jaar, de volgende keer is pas weer komend voorjaar als het alweer volop aan het groeien is. Bovenop een trapje kan ik er heel goed bij met de ouderwetse heggenschaar.

Alleen wilde ik dit keer de trompetbloem sparen omdat die nu pas mooi begint te verkleuren. Vorig jaar deed ik dat tegelijk en daar had ik toen spijt van herrinnerde ik met net op tijd, dus nu doe ik die denk ik pas komend voorjaar.

'Ben je nu al klaar met knippen'? vroeg Joop net. Met andere woorden "Je bent toch nog niet klaar met knippen!' met het oog op de trompetboom/klimmer. Ik heb het even uitgelegd.

Voorlopig ben ik trouwens wel even uitgeknipt want mijn rug vond het niet fijn achteraf.  Teveel voorover gestrekt of zo, Vanmiddag met moeite nog een kort rondje gedaan.

 

De kardinaalsmuts begint nu ook prachtig te kleuren, ik ben toch elke dag zo blij met mijn bakken op de stoep. Ik doe er bijna niets aan en elke dag is het een plezier om naar te kijken.

Kennen julllie die mop van die twee Zeeuwen die naar Limburg gingen? .... die gingen niet.

Dit in verband met het oog van Joop, het is nu niet verantwoord, er waren ook zorgen van anderen en waarom onnodig risico nemen.

Ria Maandag 03 Oktober 2022 at 7:15 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

vier reacties

Sjoerd

Limburg is er nog hoor…

Sjoerd, (URL) - 04-10-’22 06:51
Jan K. alias Afanja

De tuin hoeft ook niet begin oktober al in één keer helemaal winterklaar te zijn. Zo houd je wat bezigheid zonder dat het vermoeiend wordt.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 04-10-’22 10:41
Ellen

Prachtige kleur die kardinaalsmuts. Had naar jouw idee afgelopen jaar lampionnen willen zaaien. Die in pyramide vorm. Vergeten dus. Ik heb het nu maar opgeschreven voor komend jaar.

Ellen, - 04-10-’22 11:41
ria

@Ellen Ik wil je komend voorjaar wel een paar stukken wortel sturen hoor als ik ze ook weer plant, dat doet het altijd.

ria, (URL) - 04-10-’22 11:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.