Zonder waas

De kerkklok sloeg half acht vanmorgen, ik lag te wachten tot het acht uur zou zijn, vroeg zat, Joop snurkte nog. Het duurde lang, ik klikte mijn lampje eens aan, was het warempel al vijf voor negen!  

Het regende een paar druppels, reden genoeg voor Joop om niet mee te gaan. Ik ging gewoon, met paraplu want geen wind maar die had ik zowat niet nodig.

Joop ging naar de opticien, het 'dichte' brilleglas was binnen, wat hij eerst had was mat en liet nog licht door waardoor zijn beeld soms wazig werd. Onder het lopen 's morgens als ik iets zag en vroeg of hij het ook zag was dat heel verschillend. Altijd eerst zoeken waar en dan zag hij soms maar de helft van wat ik zag, of het middenstuk zweefde er een stukje boven, alles vertekende nogal.

Nu maar eens kijken hoe dit bevalt, de waas is in elk geval weg en hij lijkt tevreden, 'ik zie gewoon alles hoor' .

Vanmiddag liep ik weer om groente op Noordgouwe, het was heerlijk. Onderweg belde de naaister dat het slaapkamergordijn klaar was dat ze van het restant van de gordijnen in de kamer genaaid had. Gelijk maar opgehaald, nu nog ophangen...

Ria Donderdag 13 Oktober 2022 at 7:23 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

drie reacties

Jan K. alias Afanja

Hier was het de hele dag grijs en bewolkt met regelmatig wat motregen.
Hopelijk heeft Joop nu het juiste glas.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 13-10-’22 22:11
Renesmurf

We kunnen toch niet zonder ogen en oren. En wintertijd duurt nog even.

Renesmurf, (URL) - 13-10-’22 22:42
Sjoerd

Goed zicht is zeker belangrijk, zeker als je ook nog auto wil gaan rijden.

Sjoerd, (URL) - 14-10-’22 06:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.