Bewaren

Omdat mijn email een beetje hapert en ik weet eigenlijk niet waarom nog meer, keek ik eens in de map 'algemeen', waar ik emails opsla omdat ik ze even wil bewaren.  Nooit geweten wat daar allemaal nog inzit, gewoon mailtjes van bijna twintig jaar geleden. En zo leuk ook!

Reacties op mijn blog, iemand uit Noord Spanje die iets over honing wil weten. Oude mailtjes van lieve mensen en ook mailtjes van mij met reacties daarop. 

Zoals Keith uit Toronto. Ik durf nu niet meer te mailen, hij leest vast niet meer mee, geboren in 1950 betekent wel nog drie jaar jonger dan ik... misschien toch eens proberen als mijn mail weer verzendt...

Zulke dingen hebben voor mij best veel waarde, dat klinkt best stom en dat ben ik ook, maar daar kan ik ook niets aan doen. 

Soms lijkt het nutteloos dingen te bewaren, maar als je ze maar lang genoeg bewaard krijgen ze vanzelf waarde. Digna weet daar alles van en ik ook wel hoor, maar soms doe je het ook onbewust, zoals die mails.

Onder de ochtendwandeling begon de kerkklok op het dorp te luiden, ik vond het raar, zou er iets aan de hand zijn, zo vroeg al begraven is toch ook niet gewoon... het is de kerkklok zei Joop en ondertussen was hij ook op Brouw gaan luiden, en ik maar denken dat het maandag was ..

Het bleef eigenlijk een vreemde dag, met emoties waar ik ook al niets aan kan doen, soms heb je van die dagen. Gelukkig scheen de zon en kon er lekker gewandeld worden.

De foto is van okt. 2005 waar ik voor het eerst mijn egeltje zag.

Ria Zondag 16 Oktober 2022 at 7:18 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

acht reacties

Sjoerd

Bewaren kan soms wel handig zijn. Ik gooi het meeste meteen weer weg. En het weer, hier was het ook heerlijk.

Sjoerd, (URL) - 17-10-’22 06:59
John

Ik ben selectief in wat ik bewaar. Maar heb ook mails van 20 jaar of ouder. Het weer was prima. Tot een uur of 20.00

John, (URL) - 17-10-’22 08:16
Jan K. alias Afanja

Zo af en toe ruim ik mijn mail op. De belangrijkste mailtjes sla ik op in een aantal mappen, maar het overgrote deel kan meteen door de versnipperaar. Zo blijft het wat overzichtelijk.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 17-10-’22 09:56
Dhyan

Ah daar komt het egeltje vandaan..

Dhyan, - 17-10-’22 10:57
ria

@Dhyan:

http://www.riavanfelius.nl/archive/2005-..

ria, (URL) - 17-10-’22 18:27
Dhyan

Oké dank je, maar die achter dat verweerde raam was dezelfde egel. Ook met een pijp in de mond en allemaal bruine sneeuw er bovenop.

Dhyan, - 18-10-’22 11:44
dhyan

http://www.riavanfelius.nl/archive/2005-..

dhyan, - 18-10-’22 11:46
ria

Ja dat was dezelfde, maar die verkocht ze niet, dat was een model en voor mij heeft ze dus een nieuwe gegoten. Flickr heb ik niet meer geloof ik, foto is kwijt.

ria, (URL) - 18-10-’22 18:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.