Wennen

Kijk, zo ziet Joop er er nu uit, er komt geen licht door het glas, alleen van de zijkanten.

We moeten er allebei aan wennen. Joop om mee te kijken, al ziet hij zo het best, en ik om naar te kijken. Met het matte glas zag ik nog wel twee ogen.

Gisteren was een rotdag, voor mij tenminste, maar we waren allebei niet erg vrolijk. Ik zie gewoon hoe hij ermee aan het tobben is, dan weer de bril af, dan weer een oog dichtknijpen, hij ziet mij ook niet altijd even goed, het is ook niet leuk als ik een vlek ben...

Als we 's morgens wandelen zet hij zo'n fietsbril op anders traant dat oog. Ik probeer dan onderweg vaak dingen, of hij ook ziet wat ik zie een sproeimachine op het land bv, waar hij na veel zoeken dan alleen de sproeiers van ziet, of even later de tractor die erboven zweeft (hij heeft dan niet zijn gewone bril op). 

Maar zoals iemand vorige week nog zei: 'Tel je zegeningen en koester dat wat er nog wel gaat.' al valt dat niet altijd mee. (Ik krijg ook weleens mails als reactie op blogs van mensen die liever anoniem reageren of dat gewoon makkelijker vinden, dat mag ook).

Gisteravond toen ik mijn blog schreef was ik vooral boos en verdrietig en eigenlijk wil ik dan zoveel meer zeggen, wat ik dan eerst ook doe en daarna begint het grote schrapwerk, dus van dat hele blog klopt eigenlijk niets meer, maar dat weten jullie dan weer niet gelukkig.

Vanmorgen regende het, maar vanmiddag heb ik heerlijk bijna 10km gewandeld. Het was warm!

De koeien zijn overdag gewoon lekker buiten en liggen hier te wachten tot ze gemolken gaan worden denk ik, ik zag tenminste allemaal volle uiers.

Ria Maandag 17 Oktober 2022 at 6:43 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

negen reacties

hanscke

Het ziet er inderdaad wel wat vreemd uit en dat zal vast wel moeten wennen. Tel je zegeningen, ik vind het altijd wat makkelijk gezegd. Natuurlijk zijn er veel dingen die nog wel goed zijn, maar als er iets van de gezondheid ingeleverd moet worden kost dat gewoon veel moeite om dat te accepteren. Vaak gaat dat gepaard met boosheid en/of verdriet. Pas als de acceptatie er is er vanuit het hart ook weer oog voor wat gebleven is. l

hanscke, (URL) - 17-10-’22 19:31
Jan K. alias Afanja

Tel je zegeningen … dat heb ik ook al vaak gehoord. Ik weet over het algemeen goed te relativeren en ik zie het glas liever half vol dan half leeg. Maar wanneer het om je gezondheid gaat, valt dat niet \altijd mee. Natuurlijk probeer je er het beste van te maken. Maar het brengt altijd één of andere beperking met zich mee, hoe groot of klein ook. Sommige dingen wennen nooit, maar je hebt het er maar mee te doen. Het kost tijd, maar uiteindelijk zal Joop er vast mee leren leven. Succes daarmee.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 17-10-’22 21:41
Renesmurf

Ja, wat een gekwaal allemaal. Hopelijk komt het weer goed.

Renesmurf, (URL) - 17-10-’22 22:30
ria

@Smurf Ja ik kan er ook niet aan doen hoor, had het ook liever niet ;-)

ria, (URL) - 17-10-’22 22:58
Margo

Wat een getut wordt het toch als je ouder wordt, daar word je niet erg vrolijk van. Wij hebben ook zo onze oogproblemen en andere dingen. Ik probeer toch ook vooral te denken aan wat er nog wel allemaal kan en dat is best veel, bij jullie ook. Maar iedere keer een dingetje moeten schrappen valt niet mee, want het komt er niet meer bij. Ik dacht bij die bril dat jij wel een mooi oog op dat matglas kunt schilderen, of een vrolijke smiley.

Margo, (URL) - 17-10-’22 23:49
Sjoerd

Het is ook moeilijk om in een paar regels je gevoel weer te geven. Ik loop nu al een aantal jaren slechter en heb daar ook aan moeten wennen. Beter wordt het niet…
Maar aan de andere kant probeer ik er wat van te maken. Met een ladder en een krukje in de buurt kun je zelfs hele muren slopen…

Sjoerd, (URL) - 18-10-’22 07:36
John

Tja, ik heb een oog wat bijna blind is en mijn ‘goeie’ oog zit een sterkte op van 3.75. Zonder bril zie ik dus nagenoeg niets, dus ben wel blij met mijn bril. Je ziet alleen minder goed diepte. En alles went. Sterkte er mee!

John, (URL) - 18-10-’22 08:27
Dhyan

Heeft Joop staar of was het Macula degeneratie?
Ouder worden vind ik afzien, wil graag alles doen en het kan niet. Heb het nog een tijdje gedaan zoals Sjoerd op een krukje gezeten maar het klussen gaat me alsmaar meer tegenstaan terwijl ik dat vroeger zo leuk vond.

Dhyan, - 18-10-’22 11:40
ria

@dhyan, macula degeneratie en dan de vorm waar niets aan te doen is.

ria, (URL) - 18-10-’22 13:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.