Sint in town

Na de Beaujolais is nu ook Sinterklaas gearriveerd samen met prachtige roetzwarte Pieten, zoals het hoort. Het was een gezellige drukte op het dorp.

Nu is er alleen nog het wachten op de geboorte van het kindeke en dan hebben alle decemberfestiviteiten weer gehad, om te eindigen met een spetterend vuurwerk, oh nee dat mag niet meer....

Op de Beaujolais na, die op sterven na dood is, doe ik nergens aan mee, opgefokt gedoe. Maar ja het duurt nog een maand hoor en de lichtjes moeten nog, dat vind ik zelf ook nog wel leuk een week of twee, er zijn best leuke dingen, vooral voor buiten, misschien wat sneeuw... we moeten er maar weer wat van maken.

Ria Zaterdag 26 November 2022 at 6:37 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

vijf reacties

Jan K. alias Afanja

Met Roetveeg Pieten is het kinderfeest echt niet minder mooi en spannend.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 26-11-’22 23:55
Sjoerd

Fijn dat er ook nog plaatsen zijn die de traditie in ere houden.

Sjoerd, (URL) - 27-11-’22 07:50
Dhyan

Beter dan dat ik wil wel maar kan niet roetveegpiet. Sinterklaas een leuke traditie om in ere te houden al voel ik me door zijn mobiliteit, baard en die overdreven geloofskenmerken danig gediscrimineerd..

Dhyan, - 27-11-’22 09:58
John

Het zijn toch echt alleen volwassen mensen die per se zwarte zwarte Pieten willen. Kinderen geven er niet om.

John, (URL) - 27-11-’22 16:08
Ria

Ja, maar om met Dhyan te spreken, dan kunnen ze Sinterklaas ook weleens wat anders aan doen en een hoed opzetten en dan dat paard ook gelijk de deur maar uit en een goedkoop klein autootje, of als hij zijn rijbewijs nog niet heeft een bakfiets of zo. En zo kunnen we nog wel even doorgaan ;-)

Ria, (URL) - 27-11-’22 17:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.