Nummer vijf

Nummer vijf van de vierluiken, nu stop ik er even mee.

De thermostaat van de verwarming stopte er ook mee vandaag, batterij leeg. Hij had al een paar keer gepiept de laatste dagen, maar we wisten het niet en lieten het maar zo, er piept zoveel tegenwoordig. Voor een nieuwe batterij moet je dan weer bij DELTA zijn en die zijn er niet in het weekend.

We hadden nog een oude van ATAG te liggen, maar ja kleine schroefjes, pietepeuterige draadjes, we waren er weer lang zoet mee eer alles weer zat en werkte. Maar we kunnen nu weer zien hoe warm/koud het is in de kamer.

Geen zon vandaag dus we verwarmen maar een beetje bij tot een graad of 20.

Ria Zaterdag 03 December 2022 at 7:32 pm | | Standaard

zes reacties

hanscke

Inderdaad, dat scheelt wel, zon of niet. Wij hebben de verwarming nu zo geprogrammeerd, van 7 uur tot half negen 20 graden, daarna tot 13.00 19 graden, je bent ‘s morgens toch vaak bezig en daarna gewoon 21 graden. We willen nog geen kou lijden als het niet hoeft. Bovendien is Gosse na die darmentoestand heel kouwelijk geworden. Hij mist een meter darm en dat schijnt ook invloed te hebben op de warmteregulatie.

hanscke, (URL) - 03-12-’22 20:47
Sjoerd

Hier staat de thermostaat op19.5 graden, alleen in de avond gat hij een halve graad hoger.

Sjoerd, (URL) - 04-12-’22 08:02
John

Hier staat overdag als ik bezig ben de kachel uit. De thermostaat hier pakt z’n stroom via de ketel. Wel zo handig. Al die batterijen tegenwoordig.

John, (URL) - 04-12-’22 08:40
Jan K. alias Afanja

Op een dag als vandaag, waarop het buiten grijs en vies koud is, en waarop we lichamelijk niet echt actief zijn, staat de cv hier nu toch wel gewoon op 21 graden. Ik heb dankzij de MS in mijn lijf namelijk een defecte thermostaat.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 04-12-’22 14:18
Ria

Hier ook hoor Jan. Kou is niet goed voor ouwe kippen ;-)

Ria, (URL) - 04-12-’22 15:33
 Margo

Hier is het 18-18,5 graden. Als je bezig bent is het warm zat, en op een druilerige koude zondag als vandaag warmen we wat bij met een elektrisch blaas kacheltje waarvan we de stroom van het dak halen. En verder dikke fleece truien, dekentje en mocht het nog erger worden hebben we elektrische kussentjes die heel warm worden. En zo komen we door de winter. En ik kan niet wachten tot het weer warmer wordt, in maart of zo.

Margo, - 04-12-’22 18:58
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.