De pineut

Ja hoor het is zover, ik ben de pineut. Sil had nog een test gedaan voordat ze kwam omdat ze zich toch niet helemaal fit voelde en eenmaal hier werd ze steeds erger verkoouden, maar geen corona want ze had getest..

Gisteren kreeg ik keelpijn een snotneus en niesbuien, een gewone verkoudheid dacht ik, net als Sil had. Ik ben ook niet ziek, vanmiddag nog lekker 6km gewandeld. Heb je een test gedaan vroeg de buurvrouw die ik tegenkwam, nee zei ik, dit voelt niet als corona hoor. Even later toch maar gedaan, er lagen er nog dus het kon en jawel, twee streepjes. Joop deed het ook voor de zekerheid, die heeft het nog niet, dus ja, nu ben ik een soort groot wandelend virus. Ik googelde nog eens even. 

De kans dat je anderen besmet wanneer je covid-19 hebt, is het grootst in de eerste week dat je klachten hebt. Waarschijnlijk ben je het meest besmettelijk op de dag dat je klachten starten. Vroegtijdige isolatie is dus heel belangrijk om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Ben je besmet, maar ben je zelf (nog) niet ziek? Dan kan je ook anderen besmetten. Hoe groot die kans is, is minder duidelijk. Vermoedelijk kan je twee tot drie dagen voor je zelf ziek wordt al anderen besmetten.

Nou we doen het er maar mee, het moest er toch een keer van komen. Joop denkt dat hij het nu niet krijgt omdat hij wel alle vaccinaties heeft gehad, we wachten af.

Ria Vrijdag 09 December 2022 at 6:09 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

zes reacties

Ellen

Beterschap. Hopelijk ben je er snel vanaf. Verkoudheid schijnt hier nogal te heersen.

Ellen, - 09-12-’22 20:19
Renesmurf

Als je maar vaak genoeg test krijg je het vanzelf wel een keer. Ik hoop voor je dat het mee gaat vallen, sterkte en beterschap. Een collega van me kreeg het niet, maar zijn vriendin wel, dus hij moest ook thuis blijven. En hij kreeg het nog steeds niet. Afstand houden en flink handen wassen en voorzichtig zijn maakt de kans toch kleiner dat hij het ook krijgt.

Renesmurf, (URL) - 09-12-’22 20:22
Margo

O shit! Ik hoor ook van een vriend die het heeft. Hopelijk wordt het niet erger. Beterschap!

Margo, - 09-12-’22 23:28
Sjoerd

Ik heb ook alle prikjes gehad… Nu maar hopen dat dit iet via internet overdraagbaar is zoals met andere virussen.

Sjoerd, (URL) - 10-12-’22 08:28
John

Mijn zus heeft ook alle vaccinaties, mar die is heel erg ziek geweest en heeft nu nog last van restverschijnselen. Dus het zegt niets of je alle prikjes hebt. Ik heb er 3 tot nu toe en neem er geen meer. Ik heb nog niets gehad en klop het maar af. Beterschap!

John, (URL) - 10-12-’22 09:16
Jan K. alias Afanja

Hè, jesses, dat wil je er zeker in december niet bij hebben . Van harte beterschap!

Jan K. alias Afanja, (URL) - 10-12-’22 14:00
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.