Wild

Sinds oktober lopen er een stuk of vijf hanen op een dijk in de polder, vanmiddag was er een bruine minder maar die zat misschien ergens verscholen. Ze hebben geen hok, maar er is van een stoel een soort van schuilhok gemaakt en ze worden gevoerd, er ligt genoeg.

Deze witte loopt altijd een beetje apart. Ik vind het maar een vreemde toestand, maar ze blijven waar ze zijn, ze kunnen ook gewoon weglopen of vliegen. Misschien zijn ze na de kerst plotseling verdwenen... ze zijn vast lekker, van die wilde scharrelhaantjes.

Het is regenachtig, maar ik moet toch even naar buiten op een dag en omdat we 's morgens wat later zijn en het nu ook nog regent, slaan we het ochtendrondje maar even over, we zijn ook nog niet helemaal de oude na Corona, geen gehoest, maar gesnotter, het duurt lang.

Verder maakte ik een tekening af.

Ria Dinsdag 20 December 2022 at 4:59 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

zes reacties

Sjoerd

Die bruine ligt met Kerst ergens op tafel…

Sjoerd, (URL) - 20-12-’22 19:25
Renesmurf

Mijn haantjes verdwenen in de afvalcontainer, net goed, voor al die mensen die ze gezien hebben en dan meteen denken dat ze vast lekker zijn.

Renesmurf, (URL) - 20-12-’22 20:08
Ria

:-D :-D

Ria, (URL) - 20-12-’22 20:59
Jan K. alias Afanja

Wat een swingende tekening.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 21-12-’22 12:25
John

Vast gedumpt door iemand. Kippen hebben eigenlijk niet per se een hok nodig, maar het wel prettig als je er zelf hebt. Dan worden ze niet gepakt door een vos of marter.

John, (URL) - 21-12-’22 12:30
Ria

Dank je Jan!

Ria, (URL) - 21-12-’22 16:26
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.