Fout

Om maar met het slechte nieuws te beginnen, de uitslag van de weggenomen 'moedervlek' bij Joop was niet goed. De huisarts belde vanmiddag met de mededeling. 

Bij het lezen van de brief van de arts stond 'het beginnende voorstadium van een melanoom'. Een melanoom is dodelijk als je daar niet op tijd bij bent, maar 'beginnend voorstadium' klink al geruststellender. Verder vertelde de dokter dat de randen van de wond schoon waren er was ruim gesneden, dat had Joop toen het gebeurde al begrepen.

Hij moet nog wel naar het ziekenhuis voor nabehandeling, de chirurg of de dermatoloog dat is nog niet helemaal duidelijk, daarover wordt hij gebeld.

Het was trouwens wel de dokter zelf die de vlek ontdekte, Joop ging eigenlijk voor een ander plekje dat jeukte, dat werd met stikstof behandeld.

Bij mijn zus ging dat wel anders, die was al drie keer bij de huisarts geweest voor een vlek die ze niet vertrouwde, tot ze op haar aandringen toch werd doorgestuurd en daar gelijk werd geconstateerd dat het wel degelijk een melanoom was en die werd dan ook gelijk met 2cm!.. extra weggesneden, ze was wel op tijd, maar er was 6 jaar nacontrole.

Afgelopen week stond er toevallig een heel artikel in de PZC over huidkanker. Zeeland scoort hoog, eigenlijk alle kustprovincies wel. 

Mijn zus en ik zijn altijd erg alert op vlekjes die 'anders' ogen, een zoon van Janny had al heel jong een melanoom op zijn oor. Dat maakte ook dat Joop dat het nogal eens wegwuifde, 'jullie altijd met je vlekjes'.

Verder was het gewoon een rotdag met rotweer.

Dit weer haat ik, te koud te nat, vies, donker, somber. Ik ben niet buiten geweest en de lamp niet uit!

Ria Vrijdag 20 Januari 2023 at 6:11 pm | | Standaard

zes reacties

Dhyan

De watersnood nu op ned 2.

Dhyan, - 20-01-’23 21:11
Ria

Ja ik heb het gezien.

Ria, (URL) - 20-01-’23 21:29
Sjoerd

Dat is minder mooi voor Joop. Ze moeten hem wel hebben de laatste tijd. Nu maar hopen op een goede afloop,

Sjoerd, (URL) - 21-01-’23 08:52
Dhyan

Met een melanoom is het snel afgelopen, gelukkig dat ze er snel bij waren.

Dhyan, - 21-01-’23 10:08
Jan K. alias Afanja

Altijd rottig zo’n (beginnend) melanoom. Hopelijk was Joop er min of meer per toeval mooi op tijd bij.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 21-01-’23 13:45
hanscke

He bah, al weer iets waar je niet vrolijk van wordt. Ik hoop dat het meevalt.

hanscke, (URL) - 24-01-’23 17:04
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.