Ongevraagd

Natte lege akkers waar hele kolonies ganzen neerstrijken samen met de wilde zwanen  om hun ochtendmaaltje bij elkaar te scharrelen. 's Morgens vroeg krijg ik ze als ze niet al te ver zitten nog wel op de foto, later op de dag is zoiets overbelicht, het zal misschien wel kunnen maar daar ga ik me niet in verdiepen, dat kunnen anderen veel beter.

Gister was ik eigenlijk niet zo geschrokken, Joop des te meer, maar vannacht lag ik toch ook een tijdje wakker van die plotselinge 'oom', die zomaar ongevraagd komt aanwaaien, daar zijn de nachten blijkbaar voor.

We zijn net een beetje gewend aan het idee dat die ogen van Joop niet meer goedkomen, hebben we dit weer! Het wordt er echt niet gezelliger op hoor.

Wel lekker gewandeld vandaag, twee rondjes Korteweg, heerlijk! Achter de dijk is de Grevelingen, er werd zelfs gezeild vandaag. Joop fietste. Na de koffie nog even samen boodschappen, waaronder roookworst van de vleesboerderij voor de zuurkoolstampot.

Ria Zaterdag 21 Januari 2023 at 6:34 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

vier reacties

Sjoerd

Ik neem toch aan dat er ook spek bij die zuurkool zit…

Sjoerd, (URL) - 22-01-’23 08:44
John

Het was heerlijk wandelweer gister. Ik was in de tuin bezig. Vandaag wordt weer een mooie dag. Goed voor de zonnepanelen.

John, (URL) - 22-01-’23 08:47
ria

@sjoerd dit keer niet. Het is of worst, of spek.

ria, (URL) - 22-01-’23 10:24
Jan K. alias Afanja

Het is altijd goed om je sterke en zwakkere kanten te kennen. Jouw sterkste kant op het vlak van de fotografie ligt bij de mooie landschappen en luchten die je ons ook nu weer voorschotelt.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 22-01-’23 11:33
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.